Четвъртък, 25 Април 2024, 23:27

Трайчо Трайков пред ботевградчани: Основният проблем на България е в справедливостта

19 Октомври 2016, 19:57
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2491 20


Кандидат-президентската двойка на коалиция Реформаторски блок Трайчо Трайков и ген. Съби Събев посетиха днес Ботевград. Те бяха придружени от Найден Зеленогорски, председател на парламентарната група на РБ и Стоил Яков, председател на предизборния щаб на ДСБ, които са част от щаба на Реформаторски блок.
 
В началото на срещата г-н Зеленогорски определи двамата кандидати като изключителни професионалисти и заяви своята гордост от факта, че именно те ще участват в надпреварата на 6 ноември. Той сподели, че предизборната кампания върви добре и взаимно се надяват на желания успех.
 
„Основният проблем на България през последните 27 години е в справедливостта! Това, което не е наред, е в системата на правораздаването, държавните органи и в тези, които трябва да защитават тезата, че законите са равни за всички. Правосъдната система и съдебния ред  за съжаление са пропукани.“, това заяви в изказването си Трайчо Трайков. „Това е основната работа на президента – да контролира законите, които произвежда Народното събрание. Ако те не са в интерес на всички, а само на определена група хора, то държавният глава не трябва да ги приема. Ние ще работим стриктно в тази насока“, каза още той.
„В разговорите ни с гражданите на България се опитваме да разберем как изглеждат проблемите през техните очи и как ние можем да бъдем полезни за тяхното решаване“.
 
По отношение на външната политика, кандидат-президентът заяви, че за годините на членство в Европейския съюз страната ни се е доближила само с 6% до средното ниво на другите държави-членки .
„За нас няма съмнение, че бъдещето ни е при организациите на Западния свят – ЕС и НАТО. Затова нашата отговорност е да защитим това, което имаме, и нашият глас да е по-отчетлив във взимането на решения“, убеден е г-н Трайков.
 
Кандидатът за видепрезидент ген. Съби Събев е първият военен представител на България в НАТО.
„По отношение на сигурността, ние стигаме до кардиналния извод, че страната ни не може да гарантира сама националната й сигурност. Ние можем да бъдем сигурни, че НАТО е организация, която може на 100% да ни защити. Всяка страна в НАТО и ЕС трябва да отстоява националния си интерес, но без да пречи на постигането на консенсус при вземане на съюзни решения . България също. Но чувствам, че някой се опитва да измести страната от този коловоз“, заяви е той.
 
Другата кауза, която президентската двойка ще защитава, е по-тясна работа с нашите сънародници в чужбина. Ген. Събев е категоричен, че обединени, българите заедно могат да изградят една силна държава, която ускорено да поеме към европейско развитие.
„Искаме в следващия 5-годишен мандат страната ни да стане по-благоприятна за живеене, да решим проблема с демографската криза и младите да останат тук“, каза той в заключение той.
 
Присъстващите в зала „Венера“ на хотел Ботевград получиха възможността да отправят питания към гостите. На първия въпрос дали би инициирал референдум и какъв, г-н Трайков отговори по следния начин:
„Да! Но за целта е необходима отговорност и култура. Питали са ме дали бих инициирал референдум за оставането на България в ЕС и НАТО. Отговорът ми беше категоричен – не!“.
Постъпи питане по отношение числеността на областните управители в страната – вместо 28, да се намалят на 6, колкото са регионите в България. Г-н Трайков одобри идеята, но отвърна, че би била нужна промяна в Конституцията.
 
На личния въпрос какво обича да прави през свободното си време, кандидат-президентът отвърна, че се радва на две малки деца. Извън семейните грижи, Трайчо Трайков обича да спортува, да играе футбол, да ходи на езда, да чете книги. „Харесвам изкуството. Рядко плача, но това, което най-много ме трогва, е величието на човешкия дух – когато хората показват най-доброто от себе си“, завърши той.


* Предизборна публикация

* Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: balkanec.bg

Коментари (20)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 19 Октомври, 20:25

    Яко червени боклуци ти казвам! Не се накрадоха, не се наядоха, не се наубиваха за 72 години! :evil:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 19 Октомври, 22:57

    Защо, №1? Интелигентни мъже се изказаха на трибуната.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Октомври, 23:06

    Марш оттук бе, боклук! /Трайчо/

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 19 Октомври, 23:14

    Откъде разбра, че е боклук, №3? Отгоре ти е спуснат знак свише да определяш хората ли? Трайчо Трайков е много ерудиран млад мъж, баща на две дечица - на 2 годинки и бебенце.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 05:29

    Не се хаби #4
    На малоумници неможеш да влеел акъл.
    Те могат само да пишат злобни ,гнусни коментари .Чакат да се спомене някое име и почват с плюенето без да знаят какъв е човека и какво е постигнал.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 07:52

    №7 - Трайчо Трайков и Съби Събев - РБ.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 11:57

    Радев - президент.Кмета - вън!!!!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 12:18

    Добър си ни е кметът, но да може да те намери, мишко, №7!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 14:24

    Цецка ви Цачева ...

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 14:26

    8 ми аресва ли ти да ми се катериш на Дедовия?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete