Четвъртък, 18 Април 2024, 10:02

Тренировка по кросфит се проведе в двора на ППМГ „Акад. Проф. д-р Асен Златаров”

21 Септември 2019, 15:17
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1866 2


Днес в ППМГ „Акад. Проф. д-р Асен Златаров” се проведе безплатна тренировка по кросфит. Организацията е направена от г-н Дамян Маринов – общински съветник, който преди няколко дни дари мултифункционален уред за тренировки на професионалта гимназия. Уредът бе монтиран в двора на учебното заведение и вече се използва от любителите на спорта.
На тренировката присъстваха спортисти и любители на спорта както и играчи от отбора на ФК "Козаро" - Ботевград.

„Идеята се роди от факта, че на територията на Ботевград, няма друго такова мултифункционално спортно съоръжение. Взех решението си да направя това дарение с цел да могат всички любители на спорта да го ползват напълно безплатно и по всяко време. Това поради желанието ми да направя това дарение. Избрах мястото, тъй като от години тук се събират любители на този вид спорт. През последните години навлезе нов вид спорт, нарича се кросфит, който може да се спортува тук, като за целта да се използва това ново съоръжение. Много благодаря на хората, които ми помогнаха да направя избора за най-подходящото спортно съоръжение. Това са Роман Атанасов и Николай Йорданов от „CrossFit Serdika” –София, те са лицензирани треньори. Помолих ги днес да дойдат в Ботевград и да покажат на присъстващите, как по рационално да се използва този уред, както и да дадат насоки на спортуващите за по-ефективна тренировка. Искам да благодаря на директора на ППМГ „Акад. Проф. д-р Асен Златаров” г-жа Даниела Колева, която разреши да монтираме точно тук спортното съоръжение. Благодаря също на г-н Гуленов, директор на ОП БКС, за съдействието и помощта при монтажа на уреда, както и за монтирането на пейки в района на спортната площадка”- това сподели г-н Дамян Маринов.

Роман Атанасов и Николай Йорданов са треньори в CrossFit Serdika, които са превърнали своето хоби в професия. Те днес демонстрираха някои от възможностите за по-ефективно използване на мултифункционалното съоръжение.

Роман и Николай с няколко думи за Кросфит и гостуването си в Ботевград:
„Кросфит са високо интензивни, постоянно променящи се функционални тренировки. Състои се от няколко олимпийски спорта обединени в едно, които са: лека атлетика, вдигане на тежести и спортна гимнастика. От скоро вече се практикува и гребане на гребни тренажори, включва се и плуване. Бяхме поканени в Ботевград от г-н Дамян Маринов за откриването на тази мултифункционална конструкция и искахме да демонстрираме упражненията и възможностите на уреда, както и да покажем малка част от кросфит. Избора на уреда бе съобразен с терена и пространството. Искаме да добавим, че наистина мястото е много красиво и се радваме, че съоръжението вече се използва по предназначение”.

През изминалите дни Дамян Маринов и негови приятели боядисаха старите спортни съоръжения, които се намират в двора на ППМГ „Акад. Проф. д-р Асен Златаров”.





Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete