Петък, 19 Април 2024, 18:42

Трима мъже са задържани и обвинени за противозаконно подпомагане на чужденци да преминат през територията на страната

23 Октомври 2020, 14:55
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4041 4


В хода на специализирана полицейска операция за противодействие на незаконната миграция, около 3.30 часа на 21 октомври, в с. Нови хан, служители на РУ-Елин Пелин спрели лек автомобил „Крайслер Вояджър“, непосредствено след като от него били свалени и оставени в гориста местност 35 чужди граждани. 21-годишният водач, криминално проявен и осъждан от Свиленград, бил задържан за срок до 24 часа, а на автомобила- извършен оглед. От извършената проверка се установило, че мъжете в групата са без документи за самоличност и без предишни регистрации в Р България. Самоопределилите се като афганистанци мъже били отведени в районното управление, където работата с тях продължили служители от група „Миграция“ към областната дирекция.

Минути след 19 часа същия ден, в района на 14 км на автомагистрала „Хемус“, от автопатрул на група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали“ при ОДМВР-София са задържани двама мъже от Видин и намиращите се в управлявания от единия от тях лек автомобил „Ауди А6“ седмина нелегално пребиваващи чужденци. Трима от чужденците са определили като граждани на Ирак, останалите четирима- на Сирия.

По двата случая са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 281, ал.2 от НК под наблюдението на районната прокуратура в Елин Пелин. След приключване на процесуално-следствените действия тримата задържани са привлечени в качеството на обвиняеми. На водача от Свиленград е наложена 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“, на останалите двама- „подписка“.

Източник: ОДМВР-София

Коментари (4)

  • Отговори (0) (2)
    1. добавен от: Анонимен 23 Октомври, 15:11

    Ей да знаете,че тук конкуренцията е сводничила язък за бежанците,тук в България с отворени обятия ги приветстваме-кой ръка да даде,крак,бъбрек,сърце,дробче па после пак ще ни гони исляма че гена на дарителя я се оказал мюсюлманин.ТЦ,ТЦ пак ние с идуотските номера на Бай Ганьо.-Вуте дай осолииката,че пак ще лягаме в гьола

  • Отговори (4) (1)
    2. добавен от: Анонимен 23 Октомври, 15:12

    Който помага на бежанци да си ги води дома и да си ги гледа,а не той взема пари за помоща а държавата да храни.

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: Анонимен 24 Октомври, 09:13

    Котлар, ти ли си

  • Отговори (1) (0)
    4. добавен от: Анонимен 25 Октомври, 16:48

    Той,той.Ама мнооогоо пее,та го пускат

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete