Вторник, 24 Януари 2017, 11:00
По-различните новини само за вас!

Правец

"Тривиадори" спечелиха първото издание на "Младежката футболна лига"

+ | - 12.05.2016г. 22:57 | Спорт
Прочетена: 1221 | 11

Оцени:

Днес се проведе финалът на „Младежката футболна лига“. След „малкия финал“, в който краен победител бе отборът на Червена звезда, се изигра дългоочакваният финален мач между отборите на „Тривиадори“ и „Адашите“. Срещата беше изключително интересна, изпълнена с бърз футбол и много голови положения. И двата отбора изпуснаха по дузина положения, но за това голям принос имаха вратарите Венислав Григоров и Илиян Петров. Още през първото полувреме сериозни пропуски направиха Росен Воденичарски за „Адаши“ и Владислав Вушев от „Тривиадори“. През второто полувреме Марио Павлов и Росен Паргов имаха отлични възможности да открият резултата, но отново намесите на вратарите запазиха нулевото равенство. Така се стигна до равен резултат, а след това и дузпи за по-голям интерес и зрелище за събралата се публика около спортната площадка.

След жребии първи зад топката застанаха „Тривиадори“, които пропуснаха да отбележат. Същото сториха и „Адаши“, а това се повтори още два последователни пъти и за двата отбора. Градусът на напрежение се увеличаваше, а при третия и четвъртият опит и двата отбора бяха безпогрешни. При петото изпълнение Злати Томов реализира за своя отбор, а вратарят на „Адаши“, който до този момент беше безпогрешен на вратата сгреши от бялата точка и така отборът на „Тривиадори“ спечели първото издание на МФЛ.

След финалния мач се проведе церемония по награждаване съпроводена от програма на мажоретния състав и духовия оркестър на ПГ по КТС. Всички участници бяха наградени с грамоти, а за класиралите се на призовите места имаше купи и медали. Най-изявените състезатели бяха удостоени с индивидуални награди за „Най-добър вратар“, „Най-добър защитник“ и „Голмайстор“. Наградите бяха връчени лично от кмета на община Правец г-н Румен Гунински, който не пропусна да поздрави както всички участници, така и ръководството на ПГ по КТС за предоставените отлични условия за провеждане и педагогическия съветник на ГПЧЕ „Алеко Константинов“ Людмил Павлов за добрата организация на турнира. След високия интерес на учениците към спортната надпревара, кметът заяви, че следващото издание на „Младежката футболна лига“ ще се проведе още тази есен.
Фотограф: Симона Стоянова

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ:

1. Тривиадори
2. Адашите
3. Червена звезда
4. Спортинг
5. Отвертки
6. Боцове
7. Фазе
8. Пустиняци  

„Най-добър вратар“ – Венислав Григоров (Тривиадори)
„Най-добър защитник“ – Любен Томов (Адаши)
„Голмайстор“ – Ангел Костадинов (Спортинг)

Източник: balkanec.bg
Стани фен във Facebook  
« Назад

Коментари (11)

  • 1
  • 2

Добави коментар
виж всички » Анкета

  • Одобрявате ли предоставянето на купите на мъжкия баскетболен отбор на Балкан за съхранение във фонда на Исторически музей Ботевград?
    Коментирай (5)

виж всички » Справочник

Новините по дни

Изпрати новина до Balkanec.bg

Заглавие: *
Текст на новина: *
Обратна връзка: