Неделя, 20 Януари 2019, 10:51

"Трудолюбци" стартираха изграждане на ново младежко пространство в парка на Трудовец

27 Април 2018, 19:35
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1648 28

Днес стартира последния, най-нов проект на сдружение „Трудолюбци”, с който ще бъде изградено ново младежко пространство на открито. Проектът носи наименованието „Място – Доброволчество с въздействие” на сдружение „BG Бъди активен”. Той е по идея на младите хора в с. Трудовец и по който в парка ще се създаде безопасен и многофункционален кът за спорт и атрактивен кът за социални контакти сред природата. Основната идея е новосъздадените условия да дадат възможност на младите хора да общуват в реална, а не виртуална среда и да спортуват сред природата.

Сдружение „Трудолюбци” се съревноваваха с организации от цялата страна и спечелиха проектa. Сдружението е едно от 10-те в страната, което “BG Бъди активен” излъчи. Победителите, освен от Трудовец са от София, Шумен, Видин, Хасково, Варна, Добрич, Сливен, Силистра и Златица са местата, в които ще бъдат изградени нови атрактивни публични локации – мултифункционални открити пространства за спорт, култура и социални дейности.

Дейностите от първата фаза на проекта в Трудовец започнаха днес следобяд и ще продължат в следващите 2 дни – събота и неделя.
Близо 30 деца се събраха, за да направят първите пейки от гуми и дъска за писане. Деца на различна възраст са обединени от идеята да направят свой любим кът на открито под наставленията Мая Пенчева – дългогодишен директор на ОУ”В.Левски” с.Видраре и Ангел Бондов – урбанист, работещ по проект „The Spot/Място“ .

Проектът се провежда в 10 града в страната чрез подхода” Placemaking”,което цели включването на гражданите от събирането на техните идеи, свързани с публичното пространство до тяхната реализация, с тяхното дейно участие. Това са леки намеси в градската среда и целта е да се създадат младежки пространства – тенис маси, фитнес уреди, съоръжения от рециклируеми материали”, заяви пред репортер на balkanec.bg Ангел Бондов.

Дейностите по проекта ще преминат през 3 основни етапа:
Етап I – 27-29 април 2018 г.-
Социално ангажиране на местната общност: Активиране на местната общност, определяне на споделени ценности и идеи чрез различни инструменти и ‘гражданския активатор’ .
Етап II – 09-10 май 2018 г.-
Социален консенсус в местната общност: Консенсус относно намесата на база на направените визуализации за намесите в пространството и определените общи ценности и идеи.
Етап III – 31 май- 08 юни 2018 г.
Облагородяване чрез местната общност: Изграждане на физическите структури в определеното пространство, заедно с местните организации, общност и младежи.

Официално откриване на обновеното парково място ще се състои на 10-ти юни и предвижда интересна програма.
Активното въвличане на младите хора в създаването на социално пространство, чрез процеса на Placemaking, би им дало възможност за изява на техните таланти, способности и силни страни и би предоставило алтернатива на различните пороци, по които се увличат младежите. Участието на гражданите в изграждането от своя страна, ще осигури устойчивост и отговорност за неговото опазване и поддръжка.

Сдружение BG Бъди активен е национална неправителствена организация, която работи в посока подобряване условията за масов спорт в България. Основните преоритети на сдружението се основават на създаване на възможности за младите хора да придобият необходимите житейски и професионални умения чрез тяхното участие в организирането на събития, които популяризират спорта и физическата активност за здраве.

Проектът „The Spot/Място“ предоставя възможност на територията на 10 населени места в България да бъде изградено социално пространство, което да е привлекателно за младите хора. Активното въвличане на младите хора в създаването на социално пространство, чрез процеса на Placemaking, би им дало възможност за изява на техните таланти, способности и силни страни и би предоставило алтернатива на различните пороци, по които се увличат младежите. Участието на гражданите в изграждането от своя страна, ще осигури устойчивост и отговорност за неговото опазване и поддръжка.

За това каним всички , които имат желание и възможност да се включат в етапите на реализиране на проектните дейности със своите идеи, знания или умения.а това каним всички , които имат желание и възможност да се включат в етапите на реализиране на проектните дейности със своите идеи, знания или умения.
Тел. за контакти: 0887 300 562
e-mail- trudolubci@abv.bg
Източник: balkanec.bg

Коментари (28)

 • Отговори (2) (4)
  1. добавен от: Анонимен 27 Април, 20:35

  Кажете на хората колко пари отпуснаха по проект ништо не е безплатно

 • Отговори (1) (5)
  2. добавен от: Анонимен 27 Април, 20:37

  Зашто не разделите парите на младите хора за стимол да работат а ги гушате

 • 3.

  Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • Отговори (2) (4)
  4. добавен от: Анонимен 27 Април, 20:39

  Jalko nishto ne e ot sarce seki gleba izgodata

 • Отговори (3) (2)
  5. добавен от: Анонимен 27 Април, 20:40

  Maia Pencheva specheli proekta za 20.000 lv da vi plashta

 • Отговори (2) (3)
  6. добавен от: Анонимен 28 Април, 00:30

  Като гледам кои са на снимката ... ?!

 • Отговори (3) (0)
  7. добавен от: Анонимен 28 Април, 01:50

  Браво деца. ..

 • Отговори (1) (2)
  8. добавен от: Анонимен 28 Април, 06:49

  Идва време за кампания........

 • 9.

  Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • Отговори (4) (2)
  10. добавен от: Анонимен 28 Април, 08:12

  Браво деца помагаите други хора да прават пари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (0)

Къде да бъдат вложени най- много средства от Бюджет 2019 на община Ботевград?

Анкета » коментари (0)

Къде да бъдат вложени най- много средства от Бюджет 2019 на община Ботевград?

отговори
Рехабилитация на улици в града (11)
70% Complete
Рехабилитация на улици в селата (19)
70% Complete
Водопроводът в Ботевград и селата (44)
70% Complete
Реконструкция на Градския парк (3)
70% Complete
Благоустрояване на центъра в Ботевград (14)
70% Complete
Ремонт на детски и учебни заведения в Ботевград и селата (2)
70% Complete
Ремонт на обществени сгради в Ботевград и селата (2)
70% Complete
Друго (Напиши в коментар) (5)
70% Complete