Четвъртък, 18 Април 2024, 22:25

Трудовчани се преклониха пред подвига на борците, извоювали свободата ни

3 Март 2019, 16:06
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1928 4


В утрото на 3-ти март родолюбиви трудовчани се събраха пред паметника на загиналите във войните, където прозвуча стихотворението на Иван Вазов „Новото гробище над Сливница“, а отец Панайот отслужи панихида за героите, дали живота си за свободата на България и родното село Трудовец. Пред паметника бяха поднесени цветя в знак на признателност от институциите в Трудовец и граждани.

На площада пред Кметството тържествено бе издигнат българският трикольор под звуците на Химна на Република България.
Председателят на НЧ „Н. Ракитин“ – М. Стаменова прочете поздравителен адрес до всички трудовчани и гости на Трудовец от Кмета – Веселин Драганов: „За мен е удоволствие да Ви приветствам по повод Националния празник на Република България – 3 март и 141 години от Освобождението на страната ни от турско робство!
В ден като днешния повече от всякога сме горди, че сме потомци на славен и борбен народ. Длъжни сме да тачим своята история и да не забравяме тези дни, носещи дух на патриотизъм. Прекланяме се пред геройския подвиг на борците за свобода, които с върховна саможертва и любов към отечеството, с храбър и непреклонен български дух, извоюваха СВОБОДАТА ни!
Нашите наследници трябва да знаят и тачат спомена за славните бойци и революционери, които чрез своята преданост и нечувано себеотрицание отдадоха живота си в името на Родината!
Нека засвидетелстваме своята безгранична синовна почит и уважение в името на силна и щастлива България, пожелавайки си мир и ясно бъдеще!
Вечна слава и дълбок поклон пред всички безсмъртни и велики герои, осеяли с кости родната земя, за да бъдем свободни и щастливи НИЕ и НАШИТЕ деца!“


Празникът продължи с тържествена програма, подготвена от ОУ „Л. Каравелов“. С топовен изстрел и общобългарско хоро завърши честването на Националния празник в Трудовец.




Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 3 Март, 17:26

    Браво

  • Отговори (0) (3)
    2. добавен от: Анонимен 3 Март, 19:42

    Еленколуу има и други села в община Ботевград този сайт Трудовчански ли е

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 3 Март, 21:05

    Честит Празник трудовчани! Помнете,че СВОБОДАТА не е даденост,тя е ежедневен и всеотдаен труд за всеки който иска да бъде свободен.СВОБОДАТА е смелост,достойнство и упоритост да я отстояваш.Бъдете здрави и задружни,помагайте си за да ви помогне и господ,не си завиждайте а се радвайте на успехите на всеки ,защото макар и неволно те ще станат и твои .

  • Отговори (3) (0)
    4. добавен от: Браво на трудовчани! Младите хора трябва да имат знание за историчеда почитатското минало и паметта... 4 Март, 16:35

    Браво на трудовчани! Младите хора трябва да имат знание за историческото минало
    и да почитат паметта на загиналите за свободата.!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (40)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete