Сряда, 18 Януари 2017, 1:24
По-различните новини само за вас!

Трудовец

Трудовец запя "Върви, народе възродени"

This text will be replaced

+ | - 24.05.2015г. 17:30 | Новини
Прочетена: 2972 | 11 |

Оцени:

И тази година, на този свят за нас, българите, празник, учениците от ОУ „Л. Каравелов“ – с. Трудовец, отдадоха почит към завета и делото на хилядите наши първоучители и книжпвници, чиято значимост е в основата на всичките ни национални добродетели. Децата изразиха уважението и преклонението си пред учителя, градящ устоите на нацията. Изнесената литературно-музикална програма доказа как богатото слово може да достигне до всичките кътчета на душите ни.
24 май! На днешния ден  - символ на достойнство, традиция и духовност, първокласниците получиха първите свидетелства. За високи резултатти в учебната дейност, кметът на Трудовец – Веселин Драганов, награди с грамота и парична награда учениците Йордан Николаев от 4 клас, Ниа Паула Вутова от 6 клас и Диана Красимирова от 6 клас. Грамоти за отлични резултати в учебната дейност и участия в регионални и национални състезания и конкурси получиха още приблизително 50 деца от Ръководството на училището. Директорът  М. Пенчева връчи индивидуална грамота и на дългогодишния учител – Л. Добревска за приноса й в образователното дело и навършена кръгла годишнина.
Празникът завърши с весело хоро и поднасяне на цветя пред паметника на килийния учител - Михаил Стоянов /поп Михо/
 

Източник: balkanec.bg
Стани фен във Facebook  
« Назад

Коментари (11)

  • 1
  • 2

Добави коментар
виж всички » Анкета

  • Одобрявате ли предоставянето на купите на мъжкия баскетболен отбор на Балкан за съхранение във фонда на Исторически музей Ботевград?
    Коментирай (1)

виж всички » Справочник

Новините по дни

Изпрати новина до Balkanec.bg

Заглавие: *
Текст на новина: *
Обратна връзка: