Вторник, 19 Март 2024, 04:47

Трудовец запя "Върви, народе възродени"

24 Май 2015, 16:30
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4076 11


И тази година, на този свят за нас, българите, празник, учениците от ОУ „Л. Каравелов“ – с. Трудовец, отдадоха почит към завета и делото на хилядите наши първоучители и книжпвници, чиято значимост е в основата на всичките ни национални добродетели. Децата изразиха уважението и преклонението си пред учителя, градящ устоите на нацията. Изнесената литературно-музикална програма доказа как богатото слово може да достигне до всичките кътчета на душите ни.
24 май! На днешния ден  - символ на достойнство, традиция и духовност, първокласниците получиха първите свидетелства. За високи резултатти в учебната дейност, кметът на Трудовец – Веселин Драганов, награди с грамота и парична награда учениците Йордан Николаев от 4 клас, Ниа Паула Вутова от 6 клас и Диана Красимирова от 6 клас. Грамоти за отлични резултати в учебната дейност и участия в регионални и национални състезания и конкурси получиха още приблизително 50 деца от Ръководството на училището. Директорът  М. Пенчева връчи индивидуална грамота и на дългогодишния учител – Л. Добревска за приноса й в образователното дело и навършена кръгла годишнина.
Празникът завърши с весело хоро и поднасяне на цветя пред паметника на килийния учител - Михаил Стоянов /поп Михо/
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (11)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Даринка Веселинова 24 Май, 19:38

    Комисията по тържествата към ОУ"Любен Каравелов" - с. Трудовец изказва своята сърдечна благодарност към всички преподаватели и ученици, участвали в осъществяването на литературно-музикалната програма и спомогнали да почувстваме днешния празник! :D

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 24 Май, 21:32

    Е те това е празник след Никола Цанов най после достоен директор който сложи всичко на старото си място и показва как трябва да се управлява това светило и мисля ,че с този хъс ще върне децата от градовете да учат и достойно да продължават средното си образование с високи успехи както беше по времето на ДИРЕКТОРА ЦАНОВ. Желая на г-жа Пенчева да продължава все така и училището да бъде за пример в цялата община . Забравих да честитя най Българският празник!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 24 Май, 22:22

    Други времена дойдоха, №2. Рекката обратно няма да потече.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 24 Май, 23:04

    Bravo na decata,predi 30 godini pak gi peehme,bravo

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 25 Май, 07:29

    Абсурдно е да се сравнява Мая Пенчева с Никола Цанов, освен само по ръст. Въпросната особа е на светлинни години от неговата дипломатичност. Само с хъс човек се доказва за сметка на другите.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 25 Май, 07:32

    Предишната директорка успяваше да запазва децата в училището, ама тая май ще ги разпилее

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 25 Май, 10:30

    Не съм била на празника, но родители споделиха, че било много хубаво. Дали ще се върнат децата от градовете, за да учат тук, или ще разчитаме на естествения отрицателен прираст на населението в Трудовец....времето ще покаже! Но винаги прави добро впечатление активната дейност, пък макар и не точно по учебната част! В Трудовец винаги е имало будни хора /малко на брой/, така че техните деца няма как да посрамят училището и просветителското дело!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 25 Май, 14:13

    Госпожо когато се изказвате поне се постарайте да имате по-голям обсег на погледа.Трудовец винаги е било водещо село в Общината.Будните хора не са хич малко,както ги поставяте в скоби,а те са много и във всички свери.Ако прочетете повече ще разберете.На вън от селото учат около 12 деца и то предемино от ината на родителите,което не е проблем.Трудовец е номер едно и си остава такова село ,с даровити деца,професионалисти учители активни самодейци ,професионална кметска администрация и добре живеещи жители.Трудовчани дълги години са ръководили Ботевградска община.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 25 Май, 15:26

    " .......дадАха на славяните азбука......"

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: До 8 25 Май, 15:50

    След Госпожо се поставя запетая. Пише се сфера, а не свера. В третото изречение след повече - запетая и т.н. Общо взето сте прав, но се научете да пишете грамотно, пък после с претенциите :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (1)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (1)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (50)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (92)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (22)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (16)
70% Complete