Сряда, 24 Април 2024, 21:31

Трус в ГЕРБ Ботевград

29 Септември 2017, 14:59
(7) (2)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5571 89


Общинският съветник Цветан Цолов излезе с официално становище по повод декларацията, с която ПП ГЕРБ снема политическо доверие от него и колегите му Еленко Иванов и Филип Филипов. Декларацията бе прочетена на вчерашното редовно заседание на Общински съвет Ботевград, а мотивите са системните действия, с които съветниците компрометират политиката и репутацията на ГЕРБ.

Публикуваме съдържанието на писмото на Цветан Цолов:

До на г-н Бойко Борисов, Председател на ПП ГЕРБ,
До г-н Цветан Цветанов, Зам.-председател на ПП ГЕРБ,
На вниманието на средствата за масова информация


ОТВОРЕНО ПИСМО
от Цветан Цолов, Председател на групата съветници от ПП ГЕРБ в Общински съвет Ботевград


ГЕРБ в Ботевград се разцепи, а местното партийно ръководство се коалира с бившия кмет на града Георги Цветанов Георгиев. Това е новината от провелата се на на 28-ми септември сесия на местния парламент. Местната структура на партията се опита да извърши политическа репресия над половината си общински съветници. Причината за този нелеп и нерегламентиран опит за изключване е поведението на местния лидер Мартин Тинчев, който видимо зад гърба на националното ръководство на партията влезе в явна коалиция с бившия кмет на града Георги Георгиев. Изхвърленият от ГЕРБ бивш градоначалник, станал печално известен в цяла България с корумпираното и деспотично управление на общината в продължение на 12 години, е яхнал местната партийна организация и явно търси политически реванш за загубените кметски избори преди две години.

Струва си да припомним случилото се преди време с този самозабравил се местен феодал. Още през пролетта на 2015 година лично лидера на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в сутрешния блок на bTV – Георгиев няма да бъде повече наш кмет. Думите на Борисов бяха изречени във време, когато местната структура на ГЕРБ бе сведена практически до нулева политическа популярност. Изхвърлянето на Георгиев доведе до съживяване на влиянието на партията в града. Казаното от Борисов накара местните избиратели да пратят шестима съветници в новия състав на Общинския съвет. ГЕРБ след изборите стана част от създалата се антикорупционна коалиция в местния парламент, която подкрепи новоизбрания кмет Иван Гавалюгов. Именно заради това лидера на ГЕРБ бе избран от това мнозинство за председател на местния парламент. Много скоро след изборите станаха известни задкулисните и нерегламентирани действия между местния лидер на ГЕРБ и сваления от власт бивш кмет Георгиев. Групата на ГЕРБ в Общински съвет се разцепи на две, като със своите верни двама съветници, Тинчев се коалира с групата на екскмета и така се образува ново мнозинство. Това е класическа подмяна на вота на избирателите в общината. Техният вот бе подменен от Тинчев, явно в разрез с политиката на националното ръководство на партията в София.

Мартин Тинчев успя да влезе в състава на новия парламент от ГЕРБ. Абсолютно незаконно след като неговия избор бе обявен от ЦИК и решението бе публикувано в Държавен вестник, Тинчев свика сесия на Общински съвет на 5-ти май тази година. Ставайки народен представител, той вече бе загубил правата си на общински съветник. На тази скандална сесия Тинчев предложи човек от групата на бившия кмет за нов председател на Общински съвет Ботевград. Така избирателите на ГЕРБ отново бяха излъгани, а техния вот - подменен по един абсолютно безкрупулен и безпардонен начин.

Преди няколко месеца изпратих писмо до лидера на партията Бойко Борисов, в което го запознах с абсолютно незаконните и противоуставни действия на Мартин Тинчев. След безмълвния отговор на г-н Борисов се стигна до този скандален опит за репресия на инакомислещите хора в ГЕРБ. А репресията ще продължи с известяване на местната Общинска избирателна комисия за снето политическо доверие в трима от съветниците и така ще се поиска от нея въпросните трима човека да бъдат обявени за независими. Това е скандален опит да се заобиколят клаузите на Изборния кодекс.

В дни, в които доверието към ГЕРБ е силно наранено заради скандалите в партията в Добрич и Хасково, се допуска опита за разцепление в Ботевград да налее повече вода в мелницата на раздора.
Скандалите в Ботевград, според мен, налагат спешна намеса на ръководството на партията и лично на г-н Борисов. Допускам, че лидерът не е запознат с местните партийни раздори и е оставил Мартин Тинчев да кадрува на местна почва без негово знание и съгласие.
Решаването на проблемите в ГЕРБ Ботевград минава през задължителна подмяна на местния лидер. Колкото по-скоро, толкова по-добре!

Цветан Цолов
Ботевград, 29.09.2017г.


Източник: balkanec.bg

Коментари (89)

  • Отговори (35) (7)
    1. добавен от: Анонимен 29 Септември, 15:31

    Достойно!!! Евала

  • Отговори (13) (35)
    2. добавен от: Анонимен 29 Септември, 15:52

    Цолов, мамин Цецко не разбра ли, че и чеп за зеле не става от теб.

    • (32) (7)
      1. добавен от: Анонимен 29 Септември, 16:32

      Как прецени, че за нищо не става Цветан Цолов? Човекът е проспериращ млад бизнесмен, уважаван в обществото, с пари, положение и всичко останало. Ти кой си, за да даваш мнение?

    • (7) (4)
      2. добавен от: Анонимен 30 Септември, 08:09

      Е, как, просто не му се нрави. Виж, ако му пускаше парички, щеше да пее дитирамби за него.

  • Отговори (36) (6)
    3. добавен от: Анонимен 29 Септември, 15:53

    Браво , извикай и националните медии !
    Не може една шепа престъпници и разбойници да разиграват и деребействат в цял град!

  • Отговори (16) (14)
    4. добавен от: Анонимен 29 Септември, 15:54

    И ГЕРБ да свършат нещо полезно. Лойчо, Маслара - гонете я тая сган.

  • Отговори (4) (19)
    5. добавен от: Анонимен 29 Септември, 15:55

    3, за Гавалюгов ли говориш???

    • (17) (2)
      1. добавен от: Анонимен 29 Септември, 18:56

      Не за тулата и джуджето

  • Отговори (10) (15)
    6. добавен от: Анонимен 29 Септември, 16:02

    Не.За Цецо и Филип.

  • Отговори (14) (6)
    7. добавен от: Анонимен 29 Септември, 16:15

    Не само тук,скоро труса ще е навсякъде!То не се издържа вече! Дали не бяха "суджуци","дим тим" и какво ли още не,а мутропремиера си гледа управлението.....на личните капитали!

  • 8.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (10) (32)
    9. добавен от: Анонимен 29 Септември, 16:30

    Цолов, каквото и отворено писмо да напишеш, чудесно знаеш , че си аут от политиката.Мифкарските ви приоми ги разбра цялата община.Това, че имаш медия, няма да ни накара да си сменим мнението нито за теб, нито за Филипов.Напъните са ти плач на един циркаджия.

  • 10.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete