Събота, 20 Април 2024, 02:19

Цанко Цанов спечели Новачене

22 Октомври 2015, 11:50
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4291


Жители на с. Новачене останаха впечатлени от срещата и ползотворния диалог с кандидат-кметовете от ПП ГЕРБ на Община Ботевград и селото – инж. Цанко Цанов и Илия Гетов. Заедно с кандидатите за общински съветници от листата на партията Цветан Цолов и Филип Филипов днес те посетиха Пенсионерски клуб „Здравец”, където живо се обсъдиха проблеми в селото.
 
Илия Гетов засегна основни предмети на дейност, върху които ще се съсредоточи неговата работа, ако заеме кметския стол.
„Въпреки че съм по-млад от повечето кандидати за кметове, смея да твърдя, че съм достатъчно опитен. Професията ми на дисководещ ме научи да усещам хората. Болно ми е, когато някой каже, че нищо в Новачене не може да се промени. Искам селото да стане приветливо и модерно. Основният проблем в момента е, че то не се развива – върлува безредица, младите се изселват, къщите се рушат, от години насам тук не са откривани работни места. Първата необходимост на Новачене е да се въдвори ред и спокойствие. Вярвам, че не искате къщите ви да запустеят, а децата и внуците ви да се връщат в тях с желание. Искам да се възродят забравени традиции и събори в селото. Нужен е деен човек, който да направи всичко това. Искам да ми повярвате и със задружни усилия да променим нещата”, заяви г-н Гетов.
 
Цанко Цанов подчерта, че с Илия Гетов поддържат прекрасни отношения, а това е важно за постигане на синхрон между местната власт и ползотворната работа. „Нашата цел е да има прозрачност във всичко, което се прави, и да използваме идеите на младите и напористи хора. Желанието ни е преди да се предприеме нещо в селото, първо да се обсъди с жителите му и да се чуе тяхното мнение”, коментира инж. Цанов.
 
Филип Филипов върна присъстващите в клуба към далечната 1977г., когато при негово посещение в Новачене се запознава с тогавашния кмет Георги Вутов. Определя го като изключително деен и напорист кмет, при който селото е било в подем, но сега Новачене не е същото. По думите на Филипов Илия Гетов има нужния потенциал и хъс, за да се справи с трудностите.
 
Жителите на Новачене засегнаха въпроси от различно естество. Някои изказаха недоволство, че Новачене е едно от населените места в общината, за което се правят най-малко неща. Други изявиха желание в маршрута на автобуса към Ботевград да бъде включена още една спирка в селото, която би била удобна за много от пътуващите.
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
*Предизборна публикация


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete