Петък, 19 Април 2024, 21:45

Центърът за социална рехабилитация и интеграция вече работи с пълен капацитет

20 Март 2017, 08:35
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1174 2


Интегриране на лицата в обществения живот, подпомагане на цялостното им развитие, осигуряване на контакти, развиване на ресурсите, превенция на институционализация, информиране на обществеността за проблемите на хората с увреждания, промяна на нагласи на обществото към лицата със специални потребности. Всичко това е в ресора на новия "Център за социална рехабилитация и интеграция". Той е комплекс от социални услуги, свързани с извършване на рехабилитация, социално-правни консултации, трудово консултиране, образователно и професионално обучение и ориентиране, изготвяне и осъществяване на индивидуални програми за социално включване.

Потребителите, които очаква центъра са: хора с увреждания над 18 години, възрастни, нуждаещи се от мерки за социално включване, рехабилитация и лица в неравностойно положение.

Услугите, които предлага центъра са: психологическо консултиране, социално консултиране, трудотерапия, лечебна рехабилитация, медицинско наблюдение и съдействие при контакти със съответни лечебни заведения, обучаващи функции, интеграционни функции, консултиране на близки на потребителите по проблемите на хората с увреждания, подпомагане социалната интеграция на лица с увреждания, чрез развитие на мрежа за социална подкрепа.

Откриване на вече действащата услуга се състоя на 17 март. На събитието присъстваха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на общински съвет, г-жа Анна Радовска - заместник-председател на общински съвет, г-н Любен Кънчев, г-жа Габриела Георгиева, г-жа Теодора Гогова – зам.кметове на община Костинброд, общински съветници, кметове на населени места, общински служители и граждани.
Специални гости бяха г-жа Нина Иванова – главен експерт в Агенцията за социално подпомагане и г-жа Галина Стоичкова – директор Социално подпомагане – гр.Костинброд.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 20 Март, 16:15

    и недоразумението лигльо вече краде с пълен капацитет

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Кочо 26 Март, 00:34

    има ли джакузо

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete