Петък, 29 Март 2024, 10:08

ЦОП Драгоман проведе беседа на тема „Правилно и здравословно хранене“

29 Януари 2020, 16:57
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1240 0


На 23.01.2020г. екипът на Център за обществена подкрепа /ЦОП/ Драгоман проведе инициатива „Правилно и здравословно хранене“. В нея взеха участие децата от на Центъра за настаняване от семеен тип - Драгоман и Кризистен център - Драгоман.

Беседата беше насочена към подобряване културата на хранене; внасяне на яснота у подрастващите по въпроса за необходимостта от здравословно хранене; за ползата от плодовете и зеленчуците; последиците от непълноценното хранене, както и видовете вредни храни. В беседата, онагледена с различни групи хранителни продукти, се повиши информираността и способността за разграничаването на различните видове храни и тяхното въздействие върху нашето здраве, като децата се запознаха подробно и с хранителната пирамида. Не на последно място бе подчертана ролята на витамините и важността от физическата активност и спорта.

Децата се надпреварваха да покажат своите знания по темата и да споделят своя личен опит и предпочитания, признавайки, че често консумират нездравословни храни и напитки. В същото време разгледаха рецепти за здравословни ястия. Много от тях проявиха интерес към конкретни рецепти и имаха желанието в бъдеще да заменят вредните храни с по-здравословни такива.

Участниците успяха да изброят важни правила, които всеки трябва да спазва в своя хранителен режим и си обещаха и дори след края на беседата, децата продължиха да дискутират теми, свързани със здравословния начин на живот.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete