Петък, 19 Април 2024, 10:05

Цветелина Владимирова е новият Председател на Общински съвет-Правец

7 Ноември 2019, 14:00
(3) (3)
Правец - Новини
Прочетена: 6606 63


Днес на тържествена сесия на Общински съвет-Правец клетва дадоха новоизбраният кмет на Община Правец - г-н Румен Илиев Гунински, кметовете на населените места към общината и новоизбраните общински съветници,  като официално встъпиха в правомощията си.

Гости на официалната церемония бяха Галя Георгиева -заместник областен управител на Софийска област, Мая Цанова - главен секретар на Областна администрация на Софийска област, служители от общинската администрация, жители и гости на Община Правец.

Председателят на Общинската избирателна комисия г-жа Екатерина Клечкова обяви решенията на ОИК и връчи удостоверенията за избор на кметовете и на общинските съветници.

След полагането на клетва от г-н Румен Гунински, г-жа Галя Георгиева му връчи символа на града - огърлицата на кмета, пожела му здраве и успех в реализирането на целите, които си е поставил за предстоящия мандат. След него клетва положиха общинските съветници и новоизбраните кметове на кметства Разлив, Джурово, Осиковица и Осиковска Лакавица.

Г-жа Галя Георгиева поздрави новоизбраните кметове и общински съветници, пожела им успешен мандат в осъществяването на видими резултати в Община Правец:

"Работата на кмета и на общинските съветници е преди всичко отговорност и възможност да направите нещо добро за вашата община. Водете се от писаните закони, но и от законите на човечността, морала и етиката. Работете така, че след 4 години да се гордеете с постигнатите резултати и да погледнете съгражданите си с високо вдигната глава. Желая на всички ви от сърце здраве, сили, консктруктивен диалог и мъдри решения в интерес на всички жители на общината и в името на тяхното благоденствие. Желая ви успешен мандат и ползотворна работа. На добър час на всички!" - допълни тя. 

Г-н Румен Гунински изказа благодарност към всички за гласуваното му доверие, поздрави новоизбраните кметове на села и общински съветници като им пожела ползотворна работа и мъдри решения в полза на жителите на Правец и увери всички присъстващи, че ще работи за просперитета и развитието на Община Правец. След словото на градоначалника на Правец, Отец Йоан отслужи водосвет за здраве.

Г-н Иван Донков, общински съветник, който поема почетното председателско място на първата сесия, откри днешното тържествено заседание. Избрана бе тричленна комисия в състав Павлин Цветков, Емилия Цайкова и Силвия Станева, която проведе избора за председател на общинския съвет.

След тайно гласуване за председател на Общински съвет - Правец, с 11 гласа "ЗА" бе избрана Цветелина Йорданова Владимирова - директор на Основно училище "Васил Левски", град Правец. Тя е общински съветник за втори мандат и заместник-председател на Общински съвет-Правец за мандат 2015-2019г. Г-жа Владимирова благодари за гласуваното доверие, привества всички общински съветници да работят заедно за интереса на общината както и през миналия мандат. След този избор бе избрана и временна комисия, която да изготви проект за правилника на дейността и организацията на Общинския съвет, постоянните комисии и взаймодействието му с общинската администрация в състав  Павлин Цветков, Николай Яхов и Иван Донков. 

След изчерпване на дневния ред, тържествената сесия на ОбС-Правец бе закрита с аплодисменти, след които последва почерпка. 



Източник: balkanec.bg

Коментари (63)

  • Отговори (9) (8)
    1. добавен от: Анонимен 7 Ноември, 14:07

    Честито ! Със здраве да я ползват :)

  • Отговори (5) (1)
    2. добавен от: Анонимен 7 Ноември, 14:18

    И по една червена роза за всеки. Уникално :shock:

  • Отговори (5) (1)
    3. добавен от: Анонимен 7 Ноември, 15:18

    Къде е Цакето?Не го виждам!Той се натискаше,като циганин на точило да влезне съветник,дори мобилизира братята си от Ос.Лакавица за преференции,а сега не уважава тържествената сесия,на която дори от "ценното си време" е отделила другарката Шукрийска!Липсва и цербера на общината!Вероятно не може да преживее,че не мина нейната в родното и село при избор на кмет!

    • (4) (3)
      1. добавен от: Анонимен 7 Ноември, 15:57

      Добре, че не беше отишла на предизборното представяне на Еленко Иванов, че нямаше сега да е кмет на Трудовец :D

  • Отговори (3) (1)
    4. добавен от: Анонимен 7 Ноември, 15:48

    Честито!
    Всичко изглежда прекрасно.Поздравления :)

  • Отговори (9) (1)
    5. добавен от: Анонимен 7 Ноември, 15:52

    Какво единомислие - 11 гласа. Защо бяхте на избори господа от ГЕРБ?

  • Отговори (7) (1)
    6. добавен от: Б 7 Ноември, 16:13

    Таз година председател след четири години кмет!

    • (3) (3)
      1. добавен от: Анонимен 7 Ноември, 16:36

      А, защо не?

  • Отговори (4) (0)
    7. добавен от: Анонимен 7 Ноември, 16:25

    Герб дори и предложение не направиха -какво падение!!!

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 7 Ноември, 17:04

      Питай г-н Яхов.

  • Отговори (4) (0)
    8. добавен от: Хахаха 7 Ноември, 17:04

    Охохохо, Нитов давай си оставката, падението ти в общината е пълно

  • Отговори (6) (2)
    9. добавен от: П. Ц. 7 Ноември, 17:05

    Павлине, Павлине...

    • (2) (0)
      1. добавен от: Анонимен 8 Ноември, 23:07

      Евала, Павлине!

  • Отговори (10) (3)
    10. добавен от: Анонимен 7 Ноември, 17:07

    На тази гнусна седянка какво предложение да се прави? Да си действа далаверите Гуни и това е..........

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete