Събота, 20 Април 2024, 14:38

Турнирът по стрийтбол в Правец - спортни емоции, еуфория и веселие

16 Октомври 2017, 07:27
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2267 2


Вчера се проведе турнира по стрийтбол послучай 36-годишнината на град Правец. За втора поредна година жителите на града можеха да се включат и да станат свидетели на атрактивното състезание. Въпреки лошото време през този месец, неделният ден беше приятно слънчев и предразполагаше за спортуване. Комбинацията на атмосферни условия, добра организация и много желаещи да се включат в спортното мероприятие беше предпоставка за един хубав ден в Правец. Участниците се състезаваха в 3 категории – деца до 13 години, юноши до 18 години и мъже.
Стрийтболът се проведе на два етапа. Преди обяд се състезаваха мъжете, а в ранния следобяд - децата и юношите. И при трите възрасти се получиха интересни и оспорвани мачове. При мъжете участие взеха 8 отбора. Те премериха сили на два етапа – групова фаза: „А“ група и „Б“ група с по 4 отбора. Класиралите се на първо и второ място в двете групи оформиха полуфиналните двойки. Полуфиналните и финалните срещи бяха много емоционални, но въпреки силните емоции състезателите демонстрираха чудесни умения и зарадваха публиката около игрището за стрийтбол. След приключването на всички срещи се оформи следното класиране:

1. Nordgym
2. 61
3. Община Правец
4. Баш мечките
(отпаднали след груповата фаза)
Playball
The Usual Suspects
Team Dream
Young boys

В категория юноши се включиха 5 отбора и след като премериха сили помежду си на принципа „всеки срещу всеки“, се оформи следното класиране:

1. Tunder
2. Young boys
3. Лъвовете
4. Пантерите
5. Тигрите

При децата участие взеха 5 отбора. След като премериха сили помежду си на принципа „всеки срещу всеки“, се оформи следното класиране:

1. Dream team
2. „Чавдар“ Троян
3. 69
4. Мълниите
5. Червените дяволи

След края на турнира участниците във всички категории бяха наградени от кмета на Община Правец г-н Румен Гунински. Мъжете получиха купи, медали и парична награда от 800 лева за първо място, 400 лева за второ място и 200 лева и за трето място. Децата и юношите бяха наградени с купи, медали и специални награди подготвени от Община Правец. На всички състезатели, които се включиха в турнира, бяха раздадени поущрителни награди.
Състезанието беше закрито от кмета г-н Румен Гунински, който поздрави участниците за показания характер и завидни умения, пожела им здраве и да постигнат още по-големи успехи. Кметът не скри радостта си от това, че сред победителите има толкова много деца от Правец, които са бъдещето на града.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Октомври, 07:56

    Nema li oshte snimki

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 16 Октомври, 08:37

    Не са за гледане другите снимки :)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete