Понеделник, 10 Декември 2018, 13:51

Участие на ПГПЧЕ „Алеко Константинов” – Правец в пореден международен проект

21 Ноември, 16:45
(0) (1)
Правец - Новини
Прочетена: 548 1

ПГПЧЕ „Алеко Константинов” – Правец участва в двегодишен европейски проект по програма „Еразъм+” – „Насърчаване на Европа посредством икономика и култура”. Партньори са училища от Германия, Франция, Естония и Хърватия. Крайната цел на проекта е изготвяне на Интерактивен пътеводител за културата и икономиката на петте страни.

В периода от 19 до 25 ноември 2018 г. ученици и учители от държавите партньори гостуват в Правец.

Официалната церемония по откриване на дейностите, предвидени в проекта, се състоя на 20 ноември 2018 г. в Езиковата гимназия. Официален гост на събитието бе г-жа Албена Петрова – секретар на община Правец. В изпълнение на работната програма, през цялата седмица участниците имат за задача да дефинират понятието „култура”, да го свържат с икономиката, да изготвят лого на проекта, да представят държавата, училището и града си и др. Чрез гласуване, за лого на проекта бе избрано предложението на възпитаниците на ПГПЧЕ „Алеко Константинов”, които очароваха чужденците и с перфектни презентационни умения. В програмата като съпътстващи събития са предвидени официален прием в кметството на града, посещение на културно-исторически забележителности, спортни дейности и др. Това е десети международен проект и трети проект по програма „Еразъм+”, по които работи Езиковата гимназия в Правец. Участието на учениците в международни проекти е възможност не само за пътуване и среща с други култури, но и за себепознание, за изграждане на трансферни умения, между които и умението за постигане на цели в широко сътрудничество.

Значим резултат от участието на учениците на ПГПЧЕ „Алеко Константинов” - Правец в международни проекти е и това, че се усъвършенстват като част от други предизвикателства, които училището си е поставило и по които продължава да работи – Иновативно училище, Училище посланик на Европейския парламент, „Училище за лидери” и др.Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

Анкета » коментари (8)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

отговори
Да (187)
70% Complete
Не (413)
70% Complete
Съгласен съм, това ще подобри качеството на въздуха. (59)
70% Complete
Не смятам, че е необходимо. Това няма да промени качеството на въздуха (223)
70% Complete
Не съм заинтересован (8)
70% Complete