Вторник, 23 Април 2024, 11:06

Участия на танцови формации "Ритми" през месец май

26 Май 2016, 15:19
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 2197 1


Народно читалище "Св. св. Кирил и Методий -1890" е най-старото читалище на територията на община Костинброд. В последните около 15 г. танцовите състави към читалището му придават облик на една стабилно действаща културна институция. През месец май танцови формации "Ритми" към НЧ "Св. св. Кирил и Методий -1890" имаха редица участия в Костинброд, страната и чужбина. 

- На 6 май, Гергьовден, танцов състав "Ритми" с ръководител Веселин Маргаритов взе участие в празника на с. Волуяк;

- 11 май, денят на св. св. Кирил и Методий, е патронен празник както на най-големия храм в община Костинброд, така и на най-старото читалище. По този повод двете институции по традиция отбелязват празника съвместно. Детски танцов състав "Ритъмчета" с ръководител Евелина Димитрова представиха своите фолклорни умения в двора на църквата. Участваха също и по-големите представители от състав "Ритми";

- На 13 май се състоя XVI международен фолклорен фестивал "Нишавски хоровод". Интресното при него е, че в рамките на няколко дни той се провежда от двете страни на българо-сръбската граница - Димитровград и Драгоман. Първото участие на фестивала беше в Димитровград, като групите имаха възможност да дефилират през града преди своето участие;

- Танцов състав "Ритми" беше отличен с награда за второ място на фестивала "Дай бабо огънче" в с. Мещица на 15 май;

- В гр. Драгоман участваха малките "Ритъмчета", като част от фестивала "Нишавски хоровод". Участието се състоя на 21 май.

Танцовите формации издигат престижа и името не само на читалището, но и на община Костинброд. Те са живите пазители на българския фолклор, като всеки участник е достоен за уважение за времето, което отделя и усилията, които полага, за да бъде съхранена българската култура и традиции. 

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: АНГЕЛ КЬОСЕВ 26 Май, 18:11

    БРАВО ТАКА СЕ ПРАВИ ТАКА СЕ ГРАДИ АВТОРИТЕТ .

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (177)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete