Вторник, 23 Април 2024, 15:34

Учебната година в езиков център "Марконис" бе тържествено открита

14 Септември 2021, 20:12
(3) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1836


Днес, на Кръстовден, бе тържествено открита 17-тата учебна година в езиков център "Марконис".

Церемонията започна в 18:00 ч., когато под звуците на Общински духов оркестър с диригент Иванка Савова се събраха учениците, които по-късно получиха международно - признатите си сертификати от Университета Кеймбридж за успешно полагане на тазгодишните изпити в различни нива през май и юни.

Празничната програма се състоя в присъствието на ограничен брой гости поради противоепидемичните мерки, а присъстващите бяха с предпазни маски. Преди началото на програмата всички дезинфекцираха ръцете си.

Управителят на езиков център "Марконис" д-р Николай Николов поздрави учениците за техните успехи и изрази надеждата си от тук нататък панедемията с коронавирус да изчезне, за да може животът на всички да продължи по нормален начин:

"Надявам се за последен път да сме на тази сцена с предпазни маски! Моля се не само в "Марконис" но и навсякъде, празниците да не се отбелязват по този начин, защото днес заради мерките не присъстват всички обучавани", сподели той.

"Каква е равносметката за изминалата учебна година? Въпреки, че тя бе много предизвикателна и тежка за всички нас, а и за целия свят, с общи усилия и много труд на невероятния екип, трудолюбивите ученици и огромната подкрепа на родителите, успяхме да се преборим достойно с международно - признатите изпити на Кеймбридж и Пиърсън. През изминалата учебна година 88 човека успяха успешно да издържат тези изпити. Няма нито един скъсан! За всички явили се оценките между Много добър - 5 и Отличен - 6 са малко над 80%. И тази учебна година започваме с добър брой ученици. "Марконис" стои стабилно на пазара на езиковите услуги, но за мен по-важно е да не говорим за пазар, а за мисия, когато става въпрос за обучение. "Марконис" е мисия както за мен, така и за колегите!", каза д-р Николов. 

Д-р Николов изказа своята радост за разширяваето на екипа и представи двамата нови преподаватели - г-жа Радка Иванович и г-жа Славка Катранджиева.

Тържествен водосвет за здраве и успех бе отслужен от Архиерейския наместник Отец Борис, който освети знамето на езиков център "Марконис". То бе тържествено издигнато след водосвета. 

Поздравителен адрес бе получен от езиков и изпитен център "АВО", с който "Марконис" си партнира вече 11 години. Поради въведените епидемични мерки техен представител не можа да присъства, както бе традицията досега.

Проведе се и официална церемония по връчване на сертификатите на университета Cambridge, на възпитаниците явили се на изпитни сесии през май и юни 2021г. 

Изненада за дипломиращите се ученици бе специалното изпълненение на Общинския духов оркестър.

Тържествената програма по традиция завърши с кръшно Дунавско хоро. 




Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (178)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete