Събота, 20 Април 2024, 17:26

Ученици от ОУ "Васил Левски" представиха вечер на народното творчество

1 Март 2013, 19:55
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3869 0


Днес от 14,00 ч. в Историческия музей на гр. Правец учениците от ОУ «Васил Левски», гр. Правец - клуб „От раклата на баба ”, с ръководител Веселка Нинова, представиха вечер на народното творчество.

Учениците посрещаха гостите и ги закичваха с мартенички. 
Програмата започна с драматизация на децата, които представиха Мартеници, Седянка, Лазаруване и Топене на пръстени. Учениците от втори клас показаха, че много добре са запознати с българските народни обичаи.

Програмата продължи със среща разговор с известния изследовател етнограф Лозинка Йорданова – разговор за мартенската обредност. 
На представителната изява на клуб „От раклата на баба ” присъстваха Николай Яхов, председател на ОбС, Лозинка Йорданова, етнограф, Иван Шишманов, писател, председател на НЕПС, Жулиета Борисова, секретар на НСП, Ружа Кънева, графичен дизайн и други.

Национално етнопедагогическо сдружение "Проф. д-р Иван Шишманов" връчи почетни грамоти и медали на ОУ "Васил Левски" гр.Правец, ОУ "Васил Левски' , село Видраре, Исторически музей- гр.Правец, Г-жа Веселка Нинова и читалище Н. Ракитин - 1890, село Разлив. Грамотите са за всеотдайна дейност с принос в общото дело за разпалване и прослава на ученолюбието и родолюбието сред децата и младежите на България. 

На края на вечерта на народното творчество се проведе учредяване на ядро в Правец към НЕПС «Проф. Д-р Ив. Шишманов». Срещата продължи с избиране на ръководство.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (169)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete