Вторник, 23 Април 2024, 14:28

Ученици и учители от Индия гостуват на ППМГ "Акад.проф.д-р Асен Златаров" във връзка с реализиране на проект

7 Октомври 2019, 14:48
(1) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2533 0


С питка, мед и традиционно българско хоро днес за втори път колективът и учениците на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Ботевград посрещнаха гости от гр. Фаридабад, Индия.

Както оповестихме при първото посещение на чуждестранните гости в ботевградската гимназия, визитата им е свързана с реализиране на проект за сътрудничество между Златаровската гимназия и „Аshok memorial public school” в гр. Фаридабад, Индия. През изминалата година ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров” бе одобрена за партньор по съвместен проект на Областната администрация и Индийското посолство, в изпълнение на който двете страни ще си разменят визити.

Четирима учители и шестима ученици ще бъдат в България до 16 октомври, като в нашия град те ще гостуват до 12, след което ще бъдат гости на вилата на Областна администрация на Софийска област в курорта Боровец.

„Щастливи сме, че осъществихме този проект с Инидия, тъй като досега сме имали само европейски проекти. Може би в Софийска област сме единственото училище, което направи тази стъпка към другия континент, така че ви благодаря за съвместното сътрудничество, както и че избрахте нас“, каза в приветственото си слово директорът на ботевградската гимназия Даниела Колева.

Домакините са подготвили вълнуваща програма за престоя на индийските гости, свързана с много посещения на различни градове и забележителности. Утре- 08.10. гостите ще посетят Велико Търново. В сряда в 10ч. в ППМГ „Акад.проф. д-р Асен Златаров“ ще гостуват индийската посланичка, областният управител и кметът на община Ботевград. По-късно през деня индийците ще се запознаят с традициите и културите на нашата страна и ще посетят някои от часовете. В четвъртък ще отпътуват за Габрово, а в петък, в Деня на българското семейство, ще посетят Етрополе. В събота ще бъдат на разходка в София, откъдето ще отпътуват за Боровец и ще се качат на вр. Мусала.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (178)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete