Петък, 19 Април 2024, 17:31

Ученици от 13 гимназии ще се състезават във втория кръг на конкурса "Стани стипендиант на ЧЕЗ"

3 Февруари 2019, 22:17
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1335 0


За седма поредна година ЧЕЗ търси най-талантливите дванайсетокласници в Западна България

Дванайсетокласници от 13 професионални гимназии в Западна България ще се състезават във втори кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, който ще се проведе на 08 февруари 2019 г.
Те ще решават два теста – първият е с множествени отговори и една електротехническа задача.

Състезанието се организира за седма поредна година. То е част от графика на националните състезания по професии през учебната 2018–2019 г. на Министерството на образованието и науката.

„Целта на тази инициатива е да покажем на младите и талантливи хора, че те са желани и ценени в България, че имат възможности за професионална реализация в родината си и се надяваме по този начин да ги задържим в България. Българската енергетика се нуждае от тях“, заяви Евгения Накова, директор „Човешки ресурси“ в „ЧЕЗ България“ ЕАД.

Финалният кръг на състезанието традиционно ще бъде в края на март. Тогава ще се състезават представителите на шест училища – победители във втори кръг. Класираните на първите три места (по двама ученика от всяко училище), ще получат стипендия от ЧЕЗ в размер на 500 лв. (преди облагане с данъци) и шанса да кандидатстват с оценката от конкурса в четири висши учебни заведения - Технически университет в София, Колеж по енергетика и електроника, Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ и Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“.

Допълнителна информация за регламента на състезанието и периодите на провеждане на отделните кръгове може да бъде намерена на сайта www.stipendiant.com.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete