Сряда, 24 Април 2024, 04:53

Ученици от клуба по роботика на ПГ по КТС – град Правец се завърнаха с призови награди от научна сесия на ученическият институт към БАН

17 Ноември 2017, 17:29
(2) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2004 2


Възпитаниците от клуб „Роботика“ към Професионална гимназия по компютърни технологии и системи взеха участие в научната сесия на ученическия съвет към Българска Академия на Науките (БАН) със собствени разработки.

Първият участник - Ивелин Стоянов даде своя принос с разработката - "Интегриране на мозъчно-компютърен интерфейс и хумоиден робот" с научен ръководител проф. д-р Анна Лекова. Другият участник - Велизар Кунов разработи "Движение на робот с шест крака при оптимизиран разход на консумирана енергия", с научни ръководители проф. д-р инж. Веселин Павлов и инж. Георги Еленчев. Участници от ПГ по КТС бяха и Стефани Минчева и Радосла Илиев с "Разработване на 3Д принтирана роботизирана ръка за жестове". Ментори на двамата са доц. Иван Чавдаров и инж. Венцислав Начев.
"Мобилен сонар с безжично управление" представиха учениците Йоана Атанасова и Радослав Тотев, под ръководството на инж. Венцислав Начев. Специална награда - стаж във фирма SPESIMA GmbH, беше връчена на Биляна Борисова и Иван Спасов със своя проект "Програмиране на хуманоиден робот NAO за учебни цели" , чиито ментор е доц д-р Александър Кръстев.

Учениците Радослав Илиев и Ивелин Стоянов спечелиха ПРИЗ "СИБ ИЗОБРЕТАТЕЛ НА ИТИ'2017" с тяхната "Роботизирана Хуманоидна Ръка", разработена съвместно с доц. д-р Иван Чавдаров от Института по роботика към БАН.

Учениците от клуба по роботика бяха поканени и посетиха фирма SPESIMA GmbH, където наблюдаваха и се запознаха със системи за индустриална автоматизация, с новостите за развитието и практиката в тази насока. Ръководството на училището изказва своята голяма благодарност за финансовата подкрепа на Сдружение „УКТЦ За Винаги“ и на всички участници от клуб „Роботика“, с пожелания за много здраве и много творчески успехи!



Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (2) (1)
    1. добавен от: 123 17 Ноември, 20:46

    Ееее, браво на децата!
    И на менторчето Венци, естествено!

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 08:42

    Браво!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete