Петък, 29 Март 2024, 01:29

Ученици от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ Ботевград почетоха „Световния ден за възпоменание на жертвите при ПТП в „Даникар“

26 Ноември 2015, 15:34
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2040 12


Във връзка със Световния ден на възпоменание на жертвите на ПТП, днес ученици от 5-ти и 7-ми клас на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ посетиха  Учебен център „Даникар“- Ботевград. Г-жа Йорданка Лалчева, която е управител на учебния център, бе домакин на събитието.
На днешното мероприятие присъстваха представители на Спешна помощ Ботевград, служители на РУ-Ботевград, представители на Пътна полиция, както и д-р Алексиева, която е представител на РЗИ София област.

Г-жа Лалчева обясни, че учебният център „Даникар“ се включва в няколко Национални мероприятия – „Да запазим децата на пътя“ и „Не сте сами на пътя“. Тя добави, че „Даникар“ е партньор на всички училища в Община Ботевград. Освен, че учебният център обучава водачи, те се включват в тази кампания, за да дарят капчица надежда. Желанието на г-жа Лалчева е да се обогатят знанията на децата и те да знаят как  да се пазят, когато са на пътя. „Искам учебният център да има съдържание и да бъде разглеждан като част от институциите в общината“,  каза тя.

Учениците от „Св.Св. Кирил и Методий“ бяха разделени на две групи. С огромен интерес те изгледаха няколко презентации, свързани с пътно – транспортни произшествия. Също и няколко случаи на ПТП, които стават всеки ден по пътищата. Презентациите бяха изключително поучителни.

Г-жа Петкова, която е представител на Спешна помощ, обясни на децата какво трябва да правят хората, участници в ПТП и как да окажат помощ на пострадал.Тя разказа за конкретни случки, на които е присъствала. След нея г-н Илиев, служител на РУ-Ботевград, даде указания и инструкции как да се предпазим от инциденти, като ПТП. Д-р Алексиева посъветва учениците през този сезон да носят светлоотразителни ленти и да бъдат внимателни участници в движението по пътищата.

Ръководството на „Даникар“ изказа своята дълбока признателност към лекарите, полицаите, пожарникарите – към всички, които се борят и спасяват живота на пострадалите при ПТП.

Посланието на „Даникар“ към водачите и пешеходците гласи:
„На този ден би трябвало всички да се замислят лично за своето поведение на пътя, да анализират грешките и извършените опасни волности, и да вземат решение да не допускат риск в пътното движение“.
„Нека направим пътя на живота си по – приятен и най - вече безопасен!“

 

Източник: balkanec.bg

Коментари (12)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 17:15

    В Даникар и другите фирми, предлагащи порнографията, гръмко наречена "шофьорски курсове" е по-добре да започнат да обучават наистина бъдещите водачи, а не само да им прибират огромни суми без нищо в замяна! Смятам, че е по-добър вариант, отколкото да почитат паметта на жертвите!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 18:59

    Golqmo izkazvane.Ti sigyrno nishto ne pravish osve neshta za sobstvenia zadnik. :x

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 20:25

    Цигански не четем! 8)

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: анонимен 26 Ноември, 21:12

    Лалчева ,когато учите своите водачи на МПС им дайте урок по култура на управление на автомобил и им обяснете ,че пешеходеца трябва да е защитен.Обяснете им какво е пешеходна пътека и къде трябва да се спира и с каква скорост трябва да се движат в населени места и в района на училищата.Защото сегашните ваши шофьори имат поведение и култура на управление на МПС под всякаква критика-да не говорим и самоуважение като водачи.Децата се учат още от детската градина на правилата за движение по пътищата.Трябва да правите така вашите мероприятия ,че самите уроци да останат в съзнанието на децата. :!:

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 21:23

    Йорданка Лалчева е страхотен човек! Благодарности за етусиазма й и за това ,че един млад човек е загрижен за бъдещето на града....МАлко са такива като нея и за това й завиждат...Бъдете като нея!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 21:44

    Дана е млада? Тогава аз съм новородено! За страхотен и загрижен - не коментираме!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 03:33

    Ей големи сте.Но тук вече ударихте на камък.Аз съм кярал тям е супер са.Но къде го чукаш къде се пука.Опасни сте коментатори.Замислете се вие как карате и как пресичате.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 03:41

    Всички там си прават нещо.А може и да не правят.Я се вижте-коментирате възраста на Лалчева.Умирате да се занимавате с безмислени неща.Дребни злабни жлъчни душици.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 03:50

    Как за един курс се учи на култура,тулерантност,премахва се агресията и непоносимоста към другите.Единственото което възприема ученика са уменията.А как ги прилага е както си иска.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 03:54

    Събитието е полезно за учениците..

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete