Четвъртък, 25 Април 2024, 16:24

Ученици от Първо ОУ "Васил Левски" гостуваха в Народното събрание

7 Февруари 2018, 17:44
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1460 0


Учениците от клубовете "Гражданско образование" и "Гражданско общество" от Първо ОУ "Васил Левски" гр. Костинброд гостуваха в Народното събрание с учебна цел. Посещението е по покана на народния представител Юлиан Ангелов, който има и други участия в училищни инициативи. Ръководители на групата бяха директорът на училището г-жа Даниела Борисова и учителят по история и общински съветник Николай Борисов. Припомняме, че това е втора визита на ученици от Костинброд по покана на г-н Ангелов, като предишния път гостуваха деца от СУ "Д-р Петър Берон".
Учениците станаха свидетели на реална работна обстановка в пленарната зала, като бяха поздравени специално от депутатите. Децата разгледаха кулоарите на Парламента и гостуваща историческа изложба. Запознаха се и с други депутати - Емил Димитров, доц. Милен Михов, Красимир Богданов, Атанас Стоянов, Борис Вангелов (който преди две години изнесе урок по история в училището на тема "Българите извън пределите на свободната държава"), както и членове на екипа им. Децата се запознаха с историята на Димитър Пешев, на чието име е кръстена една от залите, в която се помещава групата на Патриотите в НС. От разказа на Юлиан Ангелов и доц. Милен Михов те научиха историята за спасяването на българските евреи през 1943 година, в която основополагаща роля изиграва именно Пешев.
Директорът на училището г-жа Борисова беше подготвила специални подаръци за народните представители - папки и материали за училището, както и шалчета с герба на училището. 
Посещението на учениците в Народното събрание е част от заложените в програмите им часове по "Гражданско образование" и целта е да се запознаят с работата на институциите в България, а най-добрия начин за това е лично да усетят и преживеят работната среда в такава институция.
След визитата в Парламента учениците посетиха и емблематични исторически обекти в центъра на София.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (185)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete