Сряда, 29 Януари 2020, 10:36

Ученици от Първо ОУ „Васил Левски” участваха в лагер на Сръбския червен кръст

31 Юли 2016, 14:39
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 929 0


Ученици от Първо ОУ „Васил Левски” гр, Костинброд взеха участие в 10-дневен лагер в Сърбия, организиран от Червения кръст. Лагерът се състоя в училището в Гаджин хан, където българските ученици заедно със своите сръбски връстници прекараха няколко дни, ангажирани с различни мероприятия. Българските участници бяха посрещнати приятелски от своите домакини. Учениците участваха в различни курсове и игри, свързани с обучение по даване на първа помощ, добро поведение в обществото, трафик на деца и възрастни и др. Освен с предвидените обучения децата се занимаваха и участваха в различни игри свързани с познаване на сръбската култура, традиции и музика. Ежедневно се провеждаха различни уроци по доброта. Всяко населено място имаше възможност да се представи с презентация, разказваща повече за селището.
Българският отбор се състоеше от учениците Милан Миланов, Кристина Величкова, Цветан Цветанов и Олга Стефанова, ученици от 7-8 клас.
Лагерът на Червения кръст се провежда за 22 път и тази година има международен характер, заради участието на българските ученици, които получиха покана за участие и догодина. На закриването ръководителят на българската група г-жа Борка Петрова и Олга Стефанова, ученик от Костинброд, пяха български народни песни, с което представиха българския фолклор. Директорът на Първо ОУ „Васил Левски” г-жа Даниела Борисова също присъстваше на закриването, като се договори с колегите си от Гаджин хан за бъдещо сътрудничество в различни области.
Припомняме, че кметът на община Костинброд Трайко Младенов има огромен принос, за да се осъществи пътуването на учениците до Сърбия и обратно, като Общината пое напълно разходите за транспорт. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (3)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

Анкета » коментари (3)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

отговори
Здраве, защото то е най-важното (225)
70% Complete
Пари, че сме заникъде без тях (22)
70% Complete
Любов, за да е по-красив всеки наш ден (18)
70% Complete
Мир по Земята (38)
70% Complete