Неделя, 18 Април 2021, 10:57

Ученици от ПГТМ "Христо Ботев" се завърнаха от посещение в Унгария

18 Октомври 2012, 14:08
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2770 3


Десет ученика и три учителки – Милена Андонова, Антоанета Йотова и Диана Къндева от ПГТМ „Христо Ботев” се завърнаха от едноседмично посещение в гр. Шатораоляуйхей - Унгария, където са участвали в медийни проекти с партньорско училище по проекта „Медиите като мост за комуникация през Дунава”, осъществен от ACES.

Антоанета Йотова сподели, че още по време на пътуването си обратно, са задали на учениците домашно, а именно -  да разкажат за своите впечатления от посещението им. На конференцията днес тя прочете кратки откъси от мненията на учениците за градчето, където са били, за хората там, общежитието, в което са били настанени.
„С унгарските колеги си споделихме общи болки в образователната система – сливане на училища, намаляване на финансирането, увеличаването на броя на учениците в един клас и проблемите с отпадналите ученици” – сподели Антоанета Йотова.

„Училището там е с много добра материална база, регионът е земеделски и имат хубава база за винарство, хлебопроизводство, както и пекари и сладкари с лаборатории за тестване на качеството на приготвените храни. Всичко е свързано с винарската промишленост и е издигнато в традиционен култ. Селището всъщност се намира в единия край на Токай” – допълни още г-жа Йотова. „Работата ни беше свързана както с изработените вече материали, така и на място. Посетихме тяхната телевизия, която обслужва 2 милиона души.”
Учениците са посетили и българско училище в Будапеща, като определиха посещението си там като много емоционално. „ Горда съм, че ние имаме такова представителство в Будапеща, отношението на учителите към децата, поддържайки българския дух личи във всеки един момент от общуването им” - беше едно от впечатленията на нашите ученици.

Ето какво сподели и  Преслав Тодоров от 10 клас, един от участниците в проекта - „Най-важното за мен, което научих там е, че можем да комуникираме с други общности съвсем спокойно, независимо от езика, който говорят. Останах с много добри впечатления от Будапеща, толкова голям град, а всичко е толкова подредено. Много красив град, особено вечер. Надявам се да се включа в още много проекти.”

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

 • Отговори (0) (0)
  1. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 15:45

  Pozdravleniq na vsichki :D :D D:

 • Отговори (0) (0)
  2. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 16:03

  Уникално, браво за идеята.

 • Отговори (0) (0)
  3. добавен от: anonimen 18 Октомври, 18:35

  Чудесен проект - успех!
  Бъдете здрави и все така упорити!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (1)

Има ли нужда от поставянето на допълнителни светофари в града?

Анкета » коментари (1)

Има ли нужда от поставянето на допълнителни светофари в града?

отговори
Да (26)
70% Complete
Не (18)
70% Complete