Събота, 20 Април 2024, 07:01

Ученици от ПМГ се сприятелиха с техни италиански връстници

8 Април 2012, 19:54
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2446 3


Преди дни възпитаници на ПМГ’Акад. Проф. Д-р Асен Златаров” от 9-ти клас се завърнаха от посещение  в гр. Фумане, област Верона. То се осъществява по програма за обмен на знания и опит със средното държавно училище I-степен „Бартоломео Лоренци”. Нашите ученици, заедно с директорката Даниела Колева и преподавателите по английски език Дивна Николова и Дияна Ганева са посрещнати от директора Джовани Вивиани на 29-ти март. Двадесетте деца са настанени в семействата, домакини на своите италиански връстници. В рамките на програмата до 2-ри април гимназистите  участват в занятия по роботика и фотография. По време на посещението комуникацията е изцяло на английски език.  „Нашите деца показаха много добри знания по английски език, с което впечатлиха италианските си връстници”, каза Дивна Николова и допълни, че „ в Италия образователната система  отрежда само 99 учебни часа за езика, а у нас те са 273 за годината”.
Изключително преживяване бе посещението във Венеция и Верона, споделят двете преподавателки. „През цялото време  учениците бяха придружавани от италианските домакини с много внимание и грижи” казват още те. През на 5- дневния престой деветокласниците от двете държави установяват приятелски взаимоотношения, които ще се пренесат на българска територия в края на май, съобщи Дияна Ганева.
Държавното училище  „Бартоломео Лоренци” осъществява от години  контакти с други училища във Франция, Дания и Унгария. За първи път тази година учебното заведение установява взаимоотношения с българско училище.

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 8 Април, 21:43

    Прекрасни възможности пред нашите деца!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 8 Април, 21:58

    NO NE V BULGARIA!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 9 Април, 07:53

    Да, но написаното се случва в България, т.е. в Ботевград

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete