Четвъртък, 18 Април 2024, 13:17

Ученици от ПМГ засадиха алея като съпричастност с жертвите на СПИН

16 Май 2012, 17:05
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2935 2


Всяка година през третата неделя от месец май отбелязваме Световния ден за съпричастност с жертвите от СПИН. Тази година този ден е 20 май и ще премине под мотото: "Едновременно здрави и достойни". Оригинално на английски е "Ргomoting Nealth and Digniti Together".
Учениците от ПМГ Акад.проф. д-р Асен Златаров" традиционно отбелязват деня с различни инициативи. Този път тяхната идея е свързана с оформянето на специална алея в парка на училището, наречена Алея на съпричастността, в която всяка година да се засаждат цветя. Първи засадиха своите цветя учениците от 5 и 9 а  клас и участниците в клубовете "Природолюбители" и "Моят екологичен свят", които поеха ангажимент да се грижат през цялата година за добрия вид на алеята.
По време на  акцията ученици от 9 а клас изнесоха  кратка информация за инфектирането с вируса; пътищата за предаване на заразата и насочиха вниманието на съучениците си към превенцията и отговорността на всеки един от нас като част от борбата срещу болестта.
Международният ден е повод хората от различни страни да заговорят за СПИН. За първи път той се отбелязва през 1983 година в Сан Франциско и Ню Йорк с възпоминание за починалите, в подкрепа на живеещите с вируса и за ангажиране на обществото с този проблем. В България денят се отбелязва от 1992 година по инициатива на Коалиция Антиспин, Министерство на здравеопазването и Програмата на ООН  за  ХИВ/СПИН.
.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анономен 16 Май, 21:26

    Добре де - днес е 16 май - Какво правите?
    :roll:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Май, 10:16

    po-rano, za da podkaniat ostanalite za 20-ti

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (40)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete