Петък, 22 Ноември 2019, 12:40

Ученици от ППМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” проведоха открит урок по Немски език

18 Юни, 20:23
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1441 1


Днес в сградата на Исторически музей- Ботевград се проведе открит урок по Немски език под надслов „Аз вече знам Немски”. Участие в събитието взеха всички 24 деца от VIII ”В” клас със специалност „Природни науки с Немски език” от ППМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров”. Инициативата за събитието е на г-жа Татяна Грухланска- преподавател по Немски език в златаровската гимназия. Тя приветства и предразположи гостите да се насладят на старателно подготвената програма на осмокласниците.

Гости на събитието бяха директорът на учебното заведение г-жа Даниела Колева, учители и родителите на участниците.
Урокът започна с рецитал от учениците на Немски език на стихотворението на Хайнрих Хайне- „Лорелай”, то бе представено на Немски и Български език.

Децата придадоха приказен нюанс на урока като изиграха пиесата „Снежанка и седемте джуджета”, която бе представена изцяло на Немски език.

Мероприятието остави много приятни емоции у всички дошли да оценят чуждоезиковите знания на възпитаниците на г-жа Грухланска. За това допринесе и песента-„Песен за цветовете”,която изпяха 24-те ученици.

За финал на събитието г-жа Даниела Колева поздрави учениците за прекрасното представление и изрази своята благодарност към г-жа Грухланска и целият VIII ”В” клас за труда, който са положили. Г-жа Ценка Пеева и г-жа Даниела Пенкова също поздравиха участниците за прекрасната работа и им пожелаха да бъдат все така усърдни в обучението си.Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Непознат 20 Юни, 08:32

    Истинско чудо! Невероятни деца и каква харизма! Актьорството беше на много високо ниво! КОЛЕДНИТЕ шапки на джуджетата бяха много оригинални! А стихотворението беше толкова вдъхновяващо..... напълниха ми душата! Баницата беше много хубава! Облизах си пръстите!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (6)

Къде ще празнувате Новогодишните празници

Анкета » коментари (6)

Къде ще празнувате Новогодишните празници

отговори
В България (258)
70% Complete
В чужбина (50)
70% Complete
Няма да празнувам (116)
70% Complete