Четвъртък, 25 Април 2024, 18:02

Ученици от ППМГ гостуваха в общинската библиотека по повод Часът на Земята- 2018

23 Март 2018, 14:17
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1331 1


Тази година община Ботевград отново ще се включи в Часът на земята- 2018, като за целта на 24 март от 20.30ч. до 21.30ч. осветлението на обществените сгради в града ще бъде изключено.

Общинската библиотека „Иван Вазов” и ученици от 11-ти клас на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров”, ръководени от техния преподавател г-жа Йорданка Проткинска, също взеха участие в инициативата.
Златаровци гостуваха в общинската библиотека, където библиотекарят Павлинка Ангелова изчете подробна и интересна информация, която имаше за цел да запознае учениците с факти за знаковото световно събитие на WWF. Това събитие обединява милиони хора по света в послания и действия за опазване на планетата.

„Нашият споделен дом е изправен пред застрашителна загуба на биоразнообразие и климатични промени. Затова природозащитната инициатива на WWF обединява отделни хора, бизнеси и правителства в търсене на решения и конкретни действия за изграждане на здравословно и устойчиво бъдеще за всички.

Започвайки като символично събитие за гасене на осветлението в Сидни през 2007 г., Часът на Земята вече се отбелязва в повече от 180 държави като световен споделен момент на солидарност за планетата.
През последното десетилетие Часът на Земята вдъхнови милиони да подкрепят и да участват в проекти за опазване на климата и на природата. Движението спомогна за създаването на 3,4 милиона хектара
защитена морска зона в Аржентина, 2,700 хектара гора, наречена „Часа на Земята“ в Уганда и помогна за приемането на ново законодателство за опазване на моретата и горите в Русия”, каза Павлинка Ангелова.

По време на инициативата бяха прожектирани два кратки филма, озаглавени „Колко струва природата” и „Непознатите гори”, предоставени от WWF България.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete