Петък, 19 Април 2024, 06:53

Ученици посетиха авиобаза Крумово

19 Април 2018, 23:12
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1346 0


Поредното посещение на ученици в авиобази в България бе организирано от община Костинброд и г-н Иван Иванов – военен отчет в община Костинброд. То се изпълнява във връзка със задължителна подготовка на учениците от девети и десети клас в средните училища, свързани със задълженията на гражданите по отбраната на страната. Пътуването започна рано сутринта от гр.Костинброд и преди обяд се пристигна в авиобаза Крумово.

Двадесет и четвърта авиобаза от системата на Военновъздушните сили на Република България включва в състава си вертолетна авиационна база, базирана на летище Крумово, и транспортна авиационна база, базирана на летище Враждебна. Летище Крумово е разположено в центъра на Тракийската низина, в непосредствена близост до втория по големина град в България – Пловдив. Музеят на авиацията е фактор определящ голямата посещаемост на базата от граждански и военни делегации, както и избора й за провеждане на авиационни фестивали.

24-та авиобаза е наследник на създадения на 27 октомври 1961 г. 44-ти вертолетен авиационен полк. Той се явява първата вертолетна авиационна част в България и още през първата си година пролита над 2500 летателни часа. До края на 1963 г. полкът получава общо 49 вертолета Ми-4 и 8 вертолета Ми-1 и започва да усвоява редица нови задачи: стоварване на тактически въздушни десанти, полети в големи групи, кацане на високопланински площадки, полети в облаци, денем и нощем, поставяне на минни заграждения, кацане в режим на авторотация на носещото витло с изключен двигател, стрелба с бордово оръжие и др.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete