Четвъртък, 28 Март 2024, 14:48

Учениците от Първо ОУ "Васил Левски" завършиха "Детско полицейско управление"

29 Март 2018, 08:18
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1047 1


На 28.03.18г. в Първо ОУ „Васил Левски“ гр. Костинброд приключи двугодишното обучение по проект „Детско полицейско управление“. Националната програма „Детско полицейско управление” е инициатива на Министерството на вътрешните работи и е предвидена за реализиране от служители на МВР от структурите на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция”. Целта е чрез теоретични и практически занимания децата да получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, за справяне в трудни ситуации, в къщи, на улицата, за своите права и отговорности, за работа в екип, уважение и толерантност към другите. В учебната им програма са предвидени часове по безопасно поведение на пътя, курс по лична защита, оръжезнание, криминалистика, участие в полицейски проверки.

През учебната 2017г./2018г. се проведоха и първите занятия от обучението на младите полицаи-участници в Първото детско полицейско управление при Първо ОУ „Васил Левски“-гр.Костинброд. Темите с които се запознаха децата са следните:

Представяне на дейността на охранителна полиция.
Пътна полиция и уязвими участници в движението.
Безопасност на движението по пътищата.
Оказване на първа долекарска помощ.
Християнските празници- тема водена от отец Дамян.
Вредата от тютюнопушенето.
Събиране на следи и веществени доказателства при извършено престъпление.
Защита при бедствия и извънредни ситуации – темата е водена от началника и служител на РСПБЗН, гр. Костинброд.
Проектът на ДПУ- Костинброд завърши с провеждането на годишен преглед на натрупаните знания на младите полицай, като бе организирано състезание с решаването на тест. Комисия с представител от РУ- Костинброд, г-жа Ралица Радева- началник група „Охранителна полиция „ и представител от Общинска администрация гр. Костинброд и г-жа Вера Христова – Инспектор Детска педагогическа стая, провериха тестовете на децата и оцениха техните знания.

На събитието присъстваха г-н Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, г-н Симеон Йорданов- обществен ред и сигурност и г-жа Тереза Власайкова – секретар на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община Костинброд.

Възпитаниците на Първо ОУ “Васил Левски“ с много знания и любознателност преминаха изпитния тест и всички ученици получиха заслужени награди, които са спонсорирани от община Костинброд.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 11 Декември, 04:08

    Чудя се тоя с обществения ред има ли достатъчно морал, че да му поверява те децата си!?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete