Четвъртък, 25 Април 2024, 07:33

Училищата с името на Васил Левски отбелязаха патронния си празник

18 Февруари 2017, 08:19
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1370 0


На 17 февруари двете костинбродски училища, които носят името на Васил Левски, отбелязаха своя патронен празник.

Първо ОУ "Васил Левски", най-старото училище в общината, започна своя празник с преклонения пред барелефа на Апостола в сградата на начален етап. Учители и ученици поднесоха цветя пред лика на своя патрон. С шествие всички заедно отидоха до сградата на прогимназиален етап, където в салона на НЧ "Св. св. Кирил и Методий" учениците представиха свои презентации за своите постижения и разнообразни дейности в училище. Директорът г-жа Даниела Борисова откри своеобразната кръгла маса, като говори за уважението към Левски и всички български герои, като използва и неговите думи, които бяха поставени като акцент на сцената - "Сам съм, други няма", като разгледа смисъла и значението на думите "Дела трябват, а не думи". 
Всеки клас подготви и представи презентации, в които бяха включени училищните дейности от началото на годината. Гостите, сред които и много родители, видяха ,че училищния живот е много богат, интензивен, но и много весел. Водещ на ученическото представяне на доклади и презентаци беше учителят по "История и цивилизация" Николай Борисов.
Официални гости от община Костинброд бяха заместник-кметът Любо Кънчев, Таня Иванова - експерт образование и други представители на общинската администрация, гости от други училища. Г-н Кънчев връчи поздравителен адрес от името на кмета Трайко Младенов, като поднесе и кошница с цветя.

Празникът във Второ ОУ "Васил Левски", протече с много положителна енергия и усмивки. Директорът г-жа Красимира Манова, учителите и учениците се представиха с презентация за живота и делото на най-великия българин допринесе. "Гордеем се, че учим и работим в училище, носещо името на най-великия българин – Васил Левски", заяви г-жа Манова.  По повод на честването  бяха наградени ученици с грамоти, допринесли за престижа на своето училище. Богата програма, реализирана от целия педагогически екип на училището с отговорност, че тук, в Второ ОУ „Васил Левски” – Костинброд, се обучава и възпитава бъдещето на България.

Освен кметът г-н Трайко Младенов от Костинброд  специални гости на събитието бяха г-н Петър Генадиев- основател на първата модна агенция у нас, г-жа Анна Ананиева- бивша директорка на Второ ОУ“Васил Левски“, г-жа Ваня Лазарова- бившо медицинско лице на училището, г-жа Елизабет Кирилова- бивша възпитаничка на ОУ“Васил Левски“, сегашен републикански и международен медалист по гребане.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete