Четвъртък, 17 Октомври 2019, 17:00

Удари първият училищен звънец в ОУ "Л. Каравелов" - с. Трудовец

16 Септември, 14:34
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1527 1


Началото на тържественото откриване на Новата 2019/2020 учебна година в ОУ „Л. Каравелов“- с. Трудовец, бе поставено в 9:00 часа.

По традиция то започна с церемония по изнасяне знамето на училището и издигане на националния флаг.

Водосвет за здраве и успешна учебна година, отслужи отец Панайот, който обичайно показа обичта си към децата и им пожела воля и упоритост при овладяване на знанията.

Приветствие към учениците, учителите и родителите, отправи директорът на училището – И. Марчовска. Тя пожела на учениците да „положат усилия, сили и време, за да развият своите способности, талант и умения“.

По случай началото на Новата учебна година, Ивелина Василева прочете поздравителен адрес от кмета на община Ботевград – И. Гавалюгов, в който се подчертава важността на учителската професия. Учителят носи „отговорност за изграждане на личности, които след време ще са отговорни за нашето бъдеще“.

По повод Първия учебен ден, приветствие отправи и кметът на Трудовец – г-жа Г. Маринова. Поздравителни адреси бяха получени  от г-жа Милена Дамянова, директор на Дирекция „Наука“ към МОН, както и от ПК „Весел живот“.

Тази учебна година в Трудовец за първи път ще прекрачат прага на училището 28 първокласника. Родителят Мариана Христова се обърна с мъдри мисли към малките ученици, техните родители, баби и дядовци. Децата да не се страхуват от грешките, да са откровени, да споделят своето мнение, а родителите да подкрепят своя ученик като изискват от него, като го напътстват и като му осигуряват здрава семейна среда.

След като Директорът на училището плисна менче с вода, учениците влязоха в класните стаи, където бяха посрещнати от класните си ръководители.Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Септември, 19:00

    Успешна Нова учебна година!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (30)

Кой кандидат ще подкрепите за кмет на община Ботевград

Анкета » коментари (30)

Кой кандидат ще подкрепите за кмет на община Ботевград

отговори
Иван Гавалюгов - ПП МИР (500)
70% Complete
Сашко Везенков - ПП ГЕРБ (116)
70% Complete
Веселка Златева - БСП за България (66)
70% Complete
Васил Гергов - ПП Нова алтернатива (17)
70% Complete
Цветан Миньовски - КП Алтернативата на гражданите (29)
70% Complete
Георги Георгиев - МК ДИБО (103)
70% Complete
Иванка Томова - ПП "Атака" (16)
70% Complete