Събота, 20 Април 2024, 07:18

Удари първият училищен звънец в ОУ "Васил Левски" и ПГПЧЕ "Алеко Константинов" - град Правец (ВИДЕО)

15 Септември 2021, 14:45
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3060 3


Днес отново настъпи първият учебен ден за всички ученици. Нетърпеливи,  пълни с истории от изминалото лято, те очакваха трепетно момента, в който да пристъпят училищния праг с много положителни емоции.

В двора на ОУ "Васил Левски" и ПГПЧЕ "Алеко Константинов" - град Правец с тържествена церемония бе открита новата учебна година при спазване на всички мерки за безопасност, свързани с епидемиологичната обстановка в страната.

Г-жа Албена Петрова - секретар на Община Правец, отправи поздравителни слова към всички присъстващи:

"Уважаеми родители и скъпи първокласници, уважаеми директори на двете прекрасни общински училища, честит 15-ти септември! За мен е чест да застана пред Вас и да прочета поздравителния адрес към всички вас.

Не е ли училището храмът, в който децата ни се научават на националните ни ценности, научават се да не бъдат индивидуалисти, а да работят заедно?! Учителят - не е ли това, което дава пътя и хоризонта на нашите деца, не е ли това една от най-важните професии. Всички ние днес мислим, че това е така. Затова сме тук.

Пожелавам ви успешна присъствена учебна година. Бъдете здрави, бъдете търсещи знание, бъдете критични към себе си. Честит 15-ти септември!"


Г-жа Надежда Христова отправи благодарност към г-жа Албена Петрова за подкрепата, както и на всички ученици, родители и учители, с които заедно вървят по пътя на знанието:

" С трудностите и с радостите се слейте, за да превърнем обучението в хубава песен и винаги в очите ви сълзи да има от радост голяма и непреодолима."

Г-жа Цветанка Щерионова - директор на ПГПЧЕ "Алеко Константинов",  също отправи своите поздравителни слова:

" Първият учебен ден винаги е скъп и тържествен, защото всяка нова учебна година долита върху крилете на идеи, очаквания, надежди, мечти. За ПГПЧЕ това е още по-специален ден, защото за 40-ти път отваряме врати на тези, които са избрали да трупат грижливо знания и морал. 40 години образоваме и възпитаваме личности, реализирали се успешно в България и по света. За 40 години научихме, че успехите са за силните, умните и целеустремените, каквито сте всички Вие. Нека посрещнем с мъдрост и усмивка всичко, което ни предстои ".

Честит първи учебен ден, на добър час!




Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Септември, 03:09

    А защо няма снимки на дванадесетокласниците? Те са възпитаници на ПГПЧЕ. Двете училища все пак делят една сграда. Страшно неуважително е да се качи отделна статия за УКТЦ, а ПГПЧЕ да бъде пренебрегнато...

    • (0) (1)
      1. добавен от: Анонимен 16 Септември, 13:16

      Ае малко съобразявайте се написали са хората и за вас

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 16 Септември, 11:38

    Попътен вятър мили деца,бъдете здрави!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete