Събота, 20 Април 2024, 07:18

Уго Сантош спечели за втора поредна година Европейския шампионат по голф в Правец (снимки, видео)

20 Септември 2012, 18:37
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2576 1


Под проливния дъжд и след драматични последни минути на игрището в Правец, миналогодишният победител Уго Сантош от Португалия защити своята титла на Европейския УниКредит шампионат по голф за клубни професионалисти.
 
Само на един удар след него, на второ място, останаха Лий Рук от Уелс, Фредерик Купияр от Франция и Микел Галдос от Испания.
 
 
Европейският УниКредит шампионат по голф за клубни професионалисти 2012 се проведе под патронажа на министър-председателя на Република България Бойко Борисов.
 
Официалните гости при награждаване на победителите бяха Паскуале Жамбои - Директор банкиране на дребно на УниКредит Булбанк, Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на Риу Ризорт,  Йън Рандъл - изпълнителен директор на Европейската професионална голф асоциация, Николай Яхов- председател на ОбС гр,Правец ,и други.
 
Лъчезар Тодоров благодари на състезателите и на всички гости за присъствието на тези незабравими няколко дни, в които Голф Клуб Правец даде разнообразна метеорологична възможност на състезателите да покажат своите умения- "Благодаря на всички, които бяха сред нас и се надяваме да се видим и догодина в 3-то издание на Европейския шампионат по голф за клубни професионалисти.
 
Йън Рандъл благодари на целия екип, който участва в огранизацията на този турнир, както и на спонсора УниКредит Булбанк - "Поздравления за всички участници, всички победители, които стигнаха до финала и разбира се -  за шампиона Уго Сантош" .
 
Около триста голфъри мериха сили в последните дни в най-класното голф съревнование у нас, а европейското първенство за клубни професионалисти и догодина ще бъде в Правец.
 
Наградният фонд е 60 000 евро, от които 10 000 евро са за победителя. Класиралите се трима на 2 - ро място получиха 4 483 евро.
 
След награждаването на победителите се състоя пресконференция, на която шампионаът Уго Сантош заяви - „България и Правец са голф дестинации на много високо ниво. Благодаря на организаторите на този турнир, на спонсорите и на всички, които ни помогнаха в играта. Днес ми беше най-трудно по време на първенството, защото напрежението се увеличи, но се радвам, че успях да спечеля“.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 20 Септември, 23:05

    Еха много яка галерия.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete