Събота, 20 Април 2024, 12:07

УКБППМН и Училищно настоятелство работят заедно в ОУ "Л. Каравелов" - с. Трудовец

18 Декември 2017, 23:26
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1251 0


Днес, 18.12.2017 г. в ОУ”Любен Каравелов” – с. Трудовец се проведе среща, организирана от УКБППМН и Училищното настоятелство, по повод превенция от отпадне на ученици. На срещата присъстваха членовете на комисията, председателят на Училищното настоятелство, представители на Ученическия съвет, учители и родители.

В ОУ „Л. Каравелов“ учениците, които не посещават редовно учебните занимания са 2,31%. Всяко дете е грижа за класния ръководител, за УКБППМН и ръководството на училището

Срещата бе организирана с цел мерки за приобщаване и подкрепа на отсъстващите от училище деца и формиране разбиране за необходимостта от образование .

С голям интерес бе посрещната презентацията, представена от десетокласничката Маринела Спасова, която сподели, че е успяла, защото знае какво е за нея училището. Тя е убедена, че там е мястото, където се създават приятелства за цял живот и колкото по-рано се осъзнае необходимостта да се ходи на училище, толкова по-добре. Изхождайки от собствения си опит и изстрадала много истини, Маринела изнесе важен урок: „Ако не искате да ходите на училище, знайте, че има още един учител – животът. Той ще ви осигури празния джоб, празния стомах, студената стая. Този учител по труден начин ще ви покаже, че пътят за нормален живот е училището…; „Откакто си дадох отговор на въпроса „Защо трябва да ходя на училище“, аз съм доказателство на поговорката „Който учи, ще сполучи“… „Аз съм едно успяло ромско момиче...”

Председателят на УН вижда в Маринела лидер и смята, че ролята на родителите за развитието на децата е от изключителна важност и е необходимо те да подкрепят инициативите в училище.

Присъстващите още две успели ромчета – Десислава и Мая също бяха на мнение, че учейки, ще могат да постигнат мечтите си и да се реализират в живота. Те споделиха свои осъзнати грешки, споделиха и ситуации, в които са получили помощ.

Председателят на УКБППМН обобщи, че когато човек е образован, той винаги ще намери изход от всяка ситуация и ще открие най-правилния път. Тя апелира Ученическият съвет да допринесе за създаване на благоприятна атмосфера в класовете и да въздейства на отсъстващите ученици, като им помага да формират убеждение, че знанията са необходими днес и особено в бъдеще.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete