Вторник, 16 Април 2024, 11:13

Улица „Международно шосе” ще се бъде използвана като обход при част от строителството на АМ „Европа”

11 Август 2020, 18:36
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1359 0


Балканец.бг отправи няколко запитвания към Агенция „Пътна инфраструктура” /АПИ/ свързани с изграждането на Лот 1 между Калотина и Драгоман на автомагистрала „Европа”. Главният въпрос бе дали се предвижда международният трафик да минава през града при изграждането на последните няколко километра от лота, в околностите на Драгоман.

Ето какво отговориха от АПИ: Строителството на 14,5-километровия участък между ГКПП „Калотина“ и Драгоман, част от бъдещата автомагистрала „Европа“, стартира в началото на 2020 г. и по договор трябва да завърши през 2022 г. За да се спази технологията на строителните работи в определен етап от изпълнението им се предвижда участък от около 1,2 км край Драгоман да бъде затворен, а трафикът да преминава по ул. „Международно шосе“ в града. За намаляване на неудобството на жителите на Драгоман и шофьорите, дейностите в този участък ще се съобразят с периода на минимален трафик по направлението и времето за работа ще се скъси максимално.

Относно изграждането на временния жп надлез при „Шарена чешма”, от пътната агенция обясниха, че той ще се използва до завършването и пускането в експлоатация на новия железопътен надлез, което се очаква да стане в началото на 2022 г. След завършване на строителните работи ще се възстанови трасето на съществуващия железен път, съобразено с новия жп надлез, а временното съоръжение ще бъде премахнато.

От АПИ обясниха и че ремонтиращият се третокласен път III-8001 Калотина – Беренде няма да се използва като обходен маршрут. Евентуално би могъл да се използва като алтернатива при аварийна ситуация.




Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete