Сряда, 24 Април 2024, 06:39

Успешен сезон изпрати ФК "Ракитин" (Трудовец) (Обзор)

13 Юни 2021, 11:07
(2) (1)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1338 4


Отборът на ФК „Ракитин“ (Трудовец) отбеляза най-високото си класиране откакто се появи на футболната карта през 2017 г.. Трудовчани завършиха сезон 2020/21 на второ място в А ОГ София – Изток, като подпечатаха доброто си представяне през кампанията с високата си позиция в подреждането. Тимът на „Ракитин“ бе един от основните участници в групата, които предявиха претенциите си за първото място и в голяма част от сезона водеха активна борба с ОФК „Костенец“ в битката за шампионския трон. Ракитин бяха единствения отбор победил шампиона ОФК „Костенец“. Трудовчани приключиха участието си 32 точки, като регистрираха 9 победи, 5 равенства и само 2 загуби през сезона.

С чудесно представяне през цялата година се отчете нападателят Антон Димитров, който се превърна в голмайстор на отбора. Със своите 8 гола, Тони бе една от основните фигури в редиците на „Ракитин“ и с главна заслуга за добрите изяви на целия състав. Отличен сезон записа и Костадин Насков със своите 6 попадения, заедно с опитният бивш професионален футболист Боян Макавеев, който също се отчете с много добри изяви и 6 гола за сезона. Ръководството на ФК „Ракитин“ благодари на всички състезатели в клуба за отговорността и себераздаването на футболния терен.

Заедно с развитието на мъжкия отбор, ръководството на ФК „Ракитин“ (Трудовец) продължи да преследва целите си в по-мащабен план. Трудовчани превърнаха стадион „Ракитин“ в едно много приятно място. Осигуриха специално изградена трибуна със седящи места за зрителите. Освен това, явно демонстрираха амбициите си за развитие, предлагайки отлични условия на своя състав, както и на всички гостуващи отбори, след като подобриха значително тревното покритие и условията, при които се проведоха всички домакински срещи на мъжкия представителен тим.

Футболната кауза по развитието на детско-юношеска школа също продължи своя ход. ФК „Ракитин“ (Трудовец) продължава да дава начални стъпки на малките запалени деца по футболната игра, което превръща селото в едно по-специално и различно място, в което спортът е начин на живот и е сериозно застъпен в ежедневието на подрастващите. В школата трениращите деца наброяват 50, което само по себе си е изключителен успех, имайки предвид населението на с. Трудовец и възможността да се предоставят подобни условия за провеждане на тренировки по футбол, въпреки конкуренцията с градовете.

Не на последно място, от ръководството на ФК „Ракитин“ (Трудовец) изказват благодарности към община Ботевград, кметство с. Трудовец, Оранжерия Трудовец, Никсметал Груп, Атлантис Нет, БК Горна Баня, ГИД МЕТАЛ, Лев-Инс Ботевград, ЗК Трудовец, ЗП Тони Маринов, МАКСИГНА ООД, РЕГЕТЕКС, Пейп-Трейд ООД, ГЕЙОМА-78 ЕООД, които са въвлечени във футболната кауза на клуба.

Ръководството благодари и на вярната публика, която беше неотлъчно до отбора във всеки мач.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК ”Ракитин" (Трудовец)

Коментари (4)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete