Понеделник, 9 Декември 2019, 20:47

"Успешни ЗАЕДНО" - нова възможност за професионална квалификация и работа

9 Август, 13:44
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 196 0


Четиридесет безработни лица, регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ Своге, бяха включени в обучение за придобиване на професионална квалификация „Помощник в строителството“ и ключова компетентност „Умения за учене“.

Обучението бе организирано и осъществено в рамките на проект „Успешни ЗАЕДНО – За Едно Достойно Ново Образование“, изпълняван по договор между Агенция по заетостта и социалните партньори - „Съюз за стопанска инициатива“.

Основната цел на проекта е повишаване компетентността и професионалната пригодност на безработните лица и активиране на неактивните за подкрепа на ръста на икономиката, балансиране пазара на труда и изпреварващо обучение на работната сила за обезпечаване на повишаващото се търсене.

Курсистите бяха разпределени в две групи по 20, като едната група бе сформирана и проведе своите занятия и практика в с.Осеновлаг, а другата в гр.Своге и близките населени места. В селата Осеновлаг, Брезов дол, Еленов дол и Габровница има 46 регистрирани търсещи работа лица, които поради отдалечеността от общинския център и липса на транспорт, не могат да намерят работа, както и да се включат в друга инициатива, провеждана в гр.Своге.

Тринадесет от всички завършили обучението, ще бъдат включени в субсидирана заетост по проекта, която ще стартира от 15 август. Те ще бъдат назначени на длъжност „Работник в строителството“, с работодател община Своге.Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (7)

Къде ще празнувате Новогодишните празници

Анкета » коментари (7)

Къде ще празнувате Новогодишните празници

отговори
В България (401)
70% Complete
В чужбина (79)
70% Complete
Няма да празнувам (203)
70% Complete