Сряда, 24 Април 2024, 08:45

Утре Балкан посреща Хебър в първия мач за сезона

12 Август 2017, 18:19
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1886 4


Днес започва сезон 2017/2018 на Югозападната Трета лига. Стартът за Балкан обаче ще бъде даден утре - 13 август, а причината за това е днешният мач между баскетболните национали на България и Португалия от световните предквалификации, който се играе в „Арена Ботевград“. Молбата на ботевградския клуб за изместване на срещата бе уважена от техния първи съперник Хебър Пазарджик. Мачът ще се изиграе от 18:00ч. на стадион „Христо Ботев“ .

Хебър ще бъде без двама от асовете си. Нападателят Цветелин Тонев и вратарят Петър Дебърлиев не успяха да се възстановят от мъчещите ги вече два месеца контузии и ще пропуснат със сигурност старта на кампанията.
„Проблеми с други футболисти нямам. Тонев и Дебърлиев не тренираха пълноценно в подготовката, но се надявам съвсем скоро да бъдат на линия за да може да разчитам и на тях“, коментира преди предпоследната тренировка на отбора старши-треньорът Танчо Калпаков. Той ще определи 18-те за мача с Балкан след днешното занимание на тима в Сарая.
„Мисля, че свършихме доста работа по време на лятната подготовка и в общи линии сме готови за старта на първенството. Във всеки мач независимо от противника Хебър ще играе за трите точки.“

През лятото отборът на Балкан напусна голмайсторът Цветелин Цаковски, който премина в Царско село. Цаковски беше голмайстор на Трета лига през сезон 2-16/2017 с 29 гола. В състава на зелените са картотекирани 23-ма футболисти. Стартът на първенството ще пропусне капитанът Здравко Атанасов, който се възстановява от контузия.
Ботевградчани участваха в турнира „Кариана къп“, където стигнаха до полуфинал, но загубиха мача за третото място от Миньор (Перник) с 1:0. Отборът завърши втори в групата си и това му отреди правото да се бори за третото място. Момчетата, водени от Иван Редовски, записаха загуба от домакина Кариана (Ерден) с 1:0 и победиха Сливнишки герой с 1:0.

Балкан проведе и подготвителен лагер в Паничище, където се наблегна изключително на физическата подготовка и издръжливост. Заедно с отбора беше и капитанът Здравко Атанасов, който се възстановява от контузия в коляното и ще пропусне старта на първенството в Югозападната трета лига.

В изиграните през лятото контроли Балкан победи Ботев (Ихтиман) с 1:0, Германея (Сапарева баня) с 2:1 и завърши 1:1 с ЦСКА 1948 в последната си проверка.

През сезон 2016/2017 Хебър изигра три мача срещу Балкан. В последния мач хебърци победиха с 0:1 в Ботевград с гол на Цветелин Тонев. През есента на 2016-та Хебър отстрани Балкан в зонален полуфинал за Купата на България. Хебърци победиха с 1:2 с голове на Александър Димитров и Тодор Колев. Два дни по-късно в мач от шестия кръг на Югозападната трета лига Хебър отново постигна победа, този път с 3:2. Гостите от Ботевград поведоха с 0:2, но футболистите на Хебър обърнаха мача с голове на Димитър Дечев, Николай Николаев и Георги Георгиев.

Мачът ще се ръководи от съдийска бригада от София. Главен съдия ще бъде Тихомир Алексов с помощници Теодор Петров и Радослав Димитров. Резервен съдия е Георги Андреев, а делегат на срещата е Ивайло Симеонов от София.

Очаква се облачно време с кратки превалявания, температура около 20 градуса и слаб вятър.


Източник: hebarfc.com

Подобни новини

Коментари (4)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 13 Август, 15:10

    0:3!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 13 Август, 18:30

    Тaз годинa Бaлкaн шa мaчкa нaред .

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 13 Август, 20:48

    Какво става №2??...Още на първия мач Ви С-мачкаааааа!!!!!...№1 почти е познал резултата!!!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 13 Август, 21:55

    Нямаше късмет и твa е то .

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete