Петък, 19 Април 2024, 19:31

Утре е срокът клиентите на "Фючър енерджи" да се прехвърлят към доставчика от последна инстанция -ЧЕЗ

14 Декември 2017, 14:31
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1628 0


На 1-ви декември "Фючър енерджи" ООД се изтегли от пазара на електрическа енергия, когато стана ясно, че енергийният доставчик изпадна в невъзможност да изпълни договорите си.

”Балканец” потърси за информация търговския представител за нашия регион Владимир Железаров, но той отказа да даде информация.

Потребителите в община Ботевград по неофициална информация са около 100 фирми, които ще последват съдбата на всички 5 хиляди клиенти на "Фючър енеджи" в страната. Те вече автоматично са прехвърлени към доставчика от последна инстанция - ЧЕЗ. Т.е. те няма да имат непосредствени проблеми за снабдяването им с електроенергия. Лицензия за дейността "доставка на електрическа енергия от доставчик от последна инстанция" имат НЕК, "ЧЕЗ Електро България", "Енерго-Про Продажби", "ЕСП Златни пясъци" и "ЕВН България Електроснабдяване".

Цената на електроенергията, която клиентите на "Фючър енеджи" закупуват от тези доставчици обаче ще поскъпне. Но те относително бързо биха могли да си намерят нови доставчици.

От ЕСО и КЕВР обявиха, че срокът, в който електроразпределителните дружества ще приемат заявления за смяна на доставчика на тези клиенти ( на „Фючър Енерджи”), се удължава до края на деня на 15 декември.

„До момента, в който клиентите си изберат нов търговец от всички, които са на свободен пазар, минават на електрозахранване от последна инстанция”, това заяви Първолета Митева за  balkanec.bg, старши експерт „Връзки с обществеността” в „ЧЕЗ Електроразпределение България”. По думите й служителите на ЧЕЗ в Ботевград ще работят с удължено работно време. „За да не се прекъсва електрозахранването им, докато приключи периода на избора към кой доставчик да минат, се прехвърлят на доставчик – последна инстанция”, добави Митева.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete