Четвъртък, 25 Април 2024, 12:12

В библиотеката се проведе урок по родолюбие по повод 145 години от гибелта на Апостола

16 Февруари 2018, 12:22
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1253 2


Съвместна инициатива на Общинската библиотека „Иван Вазов” и ОУ „Васил Левски”- Ботевград по повод 145 години от гибелта на Апостола се проведе днес в библиотеката. Ученици от 3-ти „а” и 4-ти„а” и „б” клас на училището имаха възможността да научат още интересни факти за живота на Левски, както и да наблюдават компютърна разработка „Левски в Орхание”, изготвена от общинската библиотека.

В презентацията се разказваше за подвизите на Левски в Ботевградско, за десетките села и градове, в които той организира тайни революционни комитети , в които участват представители на всички обществени среди. Учениците научиха кои са смелите българи от Орханийско, които участвали в таен комитет. Споменати бяха имената на Стоян Цагарски, Велчо Шунтов, Марин Николов, Гарвил Брънчев и др.

От училището пък бяха изготвили викторина с интересни въпроси за Васил Иванов Кунчев, за неговия живот и дело. Нетърпеливи учениците бързаха да вдигат ръка и да отговарят на въпросите, с което демонстрираха отлични знания за патрона на своето училище. Всеки, дал верен отговор, бе награден с ученички пособия- ножички, маркери, лепило и др.

След викторината, възпитаниците на ОУ „Васил Левски” имаха за задача да подредят пъзел с образа на Левски, облечен в униформа на Първата легия. Всеки ученик получи подарък- книгоразделител с образа на Апостола, изработка на екипа на библиотеката.

От библиотеката съобщиха, че по повод 145-та годишнина от гибелта на Левски в понеделник пред НЧ „Христо Ботев” ще се продават книги за Васил Левски.



Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Февруари, 13:53

    Чудесна инициатива!

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 16 Февруари, 21:10

    Браво, страхотна идея

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete