Четвъртък, 25 Април 2024, 13:05

В Германия създадоха евроскептична партия

12 Март 2013, 11:07
(0) (0)
Свят - Политика
Прочетена: 868 0


Шест месеца преди парламентарните избори в Германия в шикозното предградие на Франкфурт - Оберурзел - се събраха над 1200 души на първия форум на нова евроскептична партия, възникнала от недоволството на мнозина германци от плановете за спасяване на еврозоната, предаде Франс прес.

Първият официален конгрес на партията Алтернатива за Германия ще се състои през април в Берлин. Основателите на партията бързат да я организират, за да участват в парламентарните избори през септември и да се опитат да издигнат пречки пред канцлера Ангела Меркел, която засега има солидна подкрепа сред избирателите, посочва АФП.
"Ние смятаме, че канцлерът Ангела Меркел греши, като казва, че няма алтернатива на плановете за подпомагане на партньорите в трудно положение", каза на форума един от основателите на Алтернатива за Германия Конрад Адам, бивш коментатор на консервативните вестници "Франфуртер Алгемайне" и "Велт".

Сред основателите са мнозина професори икономисти. "Нашите елити се опитват да сакрализират еврото. Това е опит да се надцени онова, което не функционира нито политически, нито икономически", каза Александер Гауланд, бивш регионален държавен секретар и публицист, аплодиран бурно от публиката.

Социологическа анкета, публикувана вчера от седмичника "Фокус", показа, че един от четирима германци допуска възможност да гласува за партия, която иска Германия да се откаже от еврото, добавя АФП, цитираната от БТА.

Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (184)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete