Събота, 20 Април 2024, 02:41

В ГПЧЕ "Алеко Константинов" се проведе коледен турнир по футбол на малки врати

15 Декември 2016, 21:12
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2809 9


Днес във физкултурния салон на ГПЧЕ „Алеко Константинов“ се проведе коледен турнир по футбол на малки врати. Спортното мероприятие беше организирано от Община Правец съвместно спортните клубове на ГПЧЕ и ПГ по КТС. Футболните отбори на двете училища са мерили силите си през годините във всякакви формати и при всякакви условия, но подобно състезание на закрито към настоящия момент не се беше провеждало. Регламентът за определяне на победителя също беше уникален, тъй като този път сили премериха не един, а цели пет отбора, сформирани от учениците от двете гимназии. Отборите на ГПЧЕ „Алеко Константинов“ и ПГ по КТС трябваше да премерят сили в 5 последователни срещи. След изиграването на всички мачове, отборът, постигнал 3 или повече победи, печелеше турнира.  Ако някой от двата отбора достигане на 3 победи след 3-тата или 4-тата среща, въпреки предрешеният край, мачовете се доиграват. Успоредно с юношеските отбори,  футболните тимове на момичетата също премериха сили. При девойките победителят трябваше да се определи в две срещи, а в случай на равенство или по една разменена победа, първият щеше да бъде определен след изпълнение на дузпи.

Точно в 14:30 часа започна първата среща и въпреки че в салона нямаше много място за публика, малкото пространство беше окупирано от множество съученици на състезателите и от двете училища. След изиграването на първата среща гепечари се поздравиха с успеха, който постигнаха с много труд. След като водеха с 3:0 на полувремето, допуснаха изравняване, но в самия край на мача се поздравиха с победата, оформяйки крайното 5:3. Във втория мач момчетата от ПГ по КТС излязоха на терена още по-мотивирани за реванш и въпреки че водеха през цялото време, допуснаха втора драматична загуба с 3:2. В третия мач след две победи гепечарите можеха само да спечелят, а момчетата от техникума нямаше какво да губят. Отборът на ПГ по КТС остана в играта след гръмка победа с 5:2. Така се стигна до четвъртата най-резултатна среща от турнира, като за радост на публиката футболистите на двата отбора успяха да реализират цели 12 гола! До самия край на мача се играеше гол за гол, но 2 минути преди края, когато резултатът беше 4:4, се стигна до развръзката. Злати Томов и Васил Георгиев от ГПЧЕ успяха да реализират две бързи попадения и направиха резултата 6:4. Това прекърши амбициите на момчетата от техникума и в рамките на последната минута от мача те допуснаха още два гола за крайното 8:4. До края оставаше още един мач, но отборът на ГПЧЕ вече ликуваше с първото място. В последната, пета среща, отборът на ПГ по КТС трябваше да защити честта си и го направи по най-добрия начин. Състезателите постигнаха победа с 4:3, която не променяше класирането, но тя беше много сладка, тъй като бе постигната от отбора на най-малките – първокурсниците на ПГ по КТС. Това вдъхва вяра и надежда, че на момчетата от техникума им предстоят много победи в идните 5 години. Равносметката след петте срещи – 3 победи за ГПЧЕ и 2 победи за ПГ по КТС.

Срещите между девойките, които се провеждаха в паузите между мачовете на момчетата, отстъпваха по оспорваност, но не и по атрактивност, защото на игрището играеха момичета! В първата среща гепечарките спечелиха безапелационно с 5:0. Във втория мач девойките от ПГ по КТС влязоха в игрови ритъм и въпреки, че загубиха само с един гол разлика, успяха да реализират цели три попадения за крайното 4:3. Така завърши първият по рода си турнир по футбол на закрито за юноши и девойки, в които участие взеха повече от 50 ученици от двете гимназии.

След края на турнира участниците бяха наградени с купи за призовите места от експерта по ОСДСТ към Община Правец г-жа Гълабинка Цветанова. Тя поздрави футболистите и футболистките за показания спортен дух, както в тази надпревара, така и през цялата година и им пожела много успехи и положителни емоции през новата 2017 година.

Фотограф: Симона Стоянова

Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Декември, 00:33

    nz kva nadejda i vqra im se vduhva na ukatecarite, ama znam 4e taq godina e pogrom :P :x :twisted: :!:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 16 Декември, 01:02

    Ahahaha turnir parodia pone da go bqhte izmislili ne da se igrae s voleibolni topki aahahah nai jalkiq turnir na golemiq teren e istinita stiga filmi mangale

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 16 Декември, 06:47

    gp4e machkaiiiiiiiii tiq mishkiii :P :P :P :P

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 16 Декември, 07:09

    S kakva topka d's se igrae be invalid?! Nqma6e topka za final, no to kakva razbira6 Kato do osvoboden it fizi4esko :D

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 16 Декември, 07:11

    Turnira be6e super!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 16 Декември, 08:17

    Важно е участието

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 16 Декември, 09:37

    Поздравления и за двата отбора! Много мъжки играха!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 17 Декември, 13:48

    Kakva staves and snimkite!!??

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 17 Декември, 15:52

    snimki kurac.onaa malko bremennata i tq taka.abe zatriti slivi. :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete