Неделя, 18 Март 2018, 13:15

В Исторически музей- Правец се представя биографичния филм за Тодор Живков „Човекът и народа”

7 Септември 2012, 16:13
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2906 0

В Исторически музей - Правец беше представен биографичният филм за Тодор Живков „Човекът и народа”  на режисьора Светослав Овчаров. Филмът беше презентиран от самите сценаристи.
 
Овчаров прави „Човекът и народа” четири години, изчитайки огромно количество книжнина в Държавния архив, като се запознава с десетки  хроники, фотографии и  систематизира всичко това.  Същевременно работи и върху новия игрален филм „Зад кадър”, който също засяга темата за българския комунизъм.
Светослав Овчаров сподели, че е трябвало да направи избор   - да снима филм с хора, които са били познати на Тодор Живков или само по документи. Избира втория вариант, защото "много различни хора познаваха Тодор Живков и всички щяха да претендират различни неща за него, така че този филм е направен само от документи". Овчаров сподели, че все пак има една част от спомени на хора за Живков, които никога не са били публикувани.  

През 70-те години се събират спомени от най-различни хора, които са имали досег до Живков. Тези спомени не са огласени през комунизма, защото с „трогателната си непосредственост”, както я нарича Овчаров, авторите говорят с подробности, които са били нелицеприятни на режима. А след края на комунизма няма интерес към тях.
 
„Човекът и народа” проследява живота на Живков в два етапа – периода преди и до издигането му на власт, и след поемане на властта.
 
     


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (8)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (41)
70% Complete
Не подкрепям идеята (50)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (99)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (96)
70% Complete
Нямам мнение (3)
70% Complete