Четвъртък, 25 Април 2024, 17:53

В Костинброд откриха изложба на 19 местни творци

22 Април 2016, 19:19
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1871 2


На 22 април (петък) в малкия салон на НЧ „Иван Вазов-1947” се откри уникална изложба с участието на 19 художници и фотографи от Костинброд. Уводни думи казаха Николай Борисов - общински съветник и инициатор на изложбата и Любен Кънчев, заместник-кмет на община Костинброд. Те връчиха и грамоти за участие на творците. Изложбата е под надслов „Традиции и цветове 2”, а участниците са както утвърдени имена в областта на изкуството, така и по-млади и все още недоказани местни таланти. Сред поканените гости на събитието беше и г-жа Анна Радовска, заместник-председател на Общински съвет-Костинброд.

Помещението се оказа тясно както за всичките над 40 творби, така и за гостите на откриването. Интересът беше голям, а гостите се насладиха на невероятни творби, изпълнени чрез различни техники. Изложбата показа изключително разнообразните виждания на творците, което направи експозицията неповторима и колоритна. Участваха доказани имена в областта на изобразителното изкуство като Илия Илиев, Денислав Тодоров, Румен Атанасов, Любомир Ефтимов, Емил Найденов, скулптурът Николай Димитров, а наред с тях и още местни художници, и фотографи - Христиан Димитров, Цветелина Борисова, Светла Георгиева, Пламен Костадинов, Красимир Николов, Милен Колев, Антоний Динков, Стиляна Станкова, Ния Димитрова, Катя Георгиева, Вероника Петровска, Боян Стоянов и Калоян Николов.      
Костинброд е малко населено място, но въпреки това има много хора, които се занимават професионално или не с изкуство. Една от основните идеи на изложбата е да обедини всички творци, в едно пространство, като вече познавайки се те да генерират енергия и дейности за положителното развитие на изкуството в града.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Май, 12:56

    :)

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (186)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete