Петък, 26 Април 2024, 02:27

В Костинброд се проведе Брифинг по начална военна подготовка на младежи от общината

5 Декември 2018, 19:53
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1663 0


На 5 декември в малкия салон на НЧ ”Иван Вазов-1947″, гр. Костинброд се проведе Брифинг по начална военна подготовка на младежи от община Костинброд.

Подробно за военната подготовка обясни началникът на Военно окръжие /ВО/- полковник Венцислав Венков.
Полковникът се придружаваше от заместник-началника на ВО -подполковник Ивайло Цанев и майор Дилян Петров.

На брифинга в община Костинброд присъстваха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд, г-н Ангел Пенчев- Началник щаб на военно формирование 34 420 – Костинброд, г-н Тодор Колев- Председател на Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса -Костинброд, старши експерт Иван Иванов- Военен отчет в община Костинброд, който е организатор на брифинга, г-жа Михаела Чалъкова- доброволец от София, преминал успешно курс по начална военна подготовка през пролетта на 2018г. и младежи от община Костинброд.

Полковник Венков обясни подробно за приема по начална военна подготовка.

Всеки български гражданин, желаещ да получи начална военна подготовка, може да премине курс организиран от Министерството на отбраната. Курсът за начална военна подготовка ще се провежда под формата на практически занятия, показни военизирани занятия и военни игри или стажантски курсове.

Желаещите от община Костинброд, които искат да се обучават в курс за начална военна подготовка могат да подадат заявление в община Костинброд при старши експерт Иван Иванов- Военен отчет в община Костинброд.

След подробната информация представителите на Военно окръжие презентираха на младежите от община Костинброд видеоклип, в който се проследява самата военната подготовка, мнения и препоръки от вече преминали млади хора от цяла България.
Г-жа Михаела Чалъкова разказа и своето преживяване като завършил доброволец и вече войник от резерва. Г-жа Чалъкова учи „Национална сигурност“ в Нов Български университет и с голямо любопитство се е записала на начална военна подготовка. Подробно разказа и за обученията по време на началната военна подготовка и завършването с полагане на изпити по учебната програма на съответния курс и полагането на военна клетва. Всеки доброволец получава военно звание по реда на уставите на въоръжените сили, след което се вписват на военен отчет.

Община Костинброд работи в тясно сътрудничество с военно формирование 34 420, намиращо се на територията на община Костинброд. Ние заедно честваме всеки Национален празник и ще се радваме младежи от община Костинброд да кандидатстват за начална военна подготовка!
Правото на защита на Отечеството е задължение на всеки български гражданин! В Конституцията на Република България /чл. 59/ е записано, че защитата на Отечеството е дълг и чест за всеки български гражданин!

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Община Костинброд

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete