Вторник, 26 Март 2019, 02:27

В Костинброд се проведе семинар свързан с доброволните формирования на територията на Софийска област

26 Октомври 2018, 06:53
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 237 0


На 24.10.18г. от 11.00 часа в НЧ „Иван Вазов-1947“ в град Костинброд се проведе семинар за разглеждане на актуални теми и въпроси свързани с доброволните формирования на територията на Софийска област.

Г-н Николай Борисов- заместник-областен управител на Софийска област организира срещата в град Костинброд, във връзка с ежегодното организиране на семинари, относно дейността и организацията на доброволните формирования за защита при бедствия, аварии, пожари и други извънредни ситуации. Г-н Борисов представи учениците от Първо ОУ „Васил Левски“, които спечелиха четвърто място на XVI Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ – гр.Стара Загора 2018 г.

От община Костинброд бяха поканени г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд и Главен инспектор инж. Здравко Александров – началник РСПБЗН-Костинброд. Г-н Младенов представи на гостите доброволно формирование „Феникс“, тяхното облекло и брандираният им бус. Всички доброволци от община Костинброд са оборудвани с лятно и зимно облекло, каски и принадлежности за бедствия и аварии.

Срещата в община Костинброд още водеха комисар Георги Иванов- Директор РДПБЗН – София, г-н Иван Видоловски - член на Управителния съвет на Национална асоциация на доброволците в Република България и главен инспектор Костадин Чифлигаров - началник сектор „Доброволни формирования“ в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.
На срещата беше обсъден планът „План за изпълнение на Стратегията за развитие на доброволните формирования за защита при бедствия, пожари и други извънредни ситуации в Република България за периода 2013-2020“, както и Националната стратегия за намаляване на риска от бедствия 2018-2030г., приета с решение на МС №505/19.07.2018г. Презентацията беше представена от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- МВР!

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

За или Против "Синя зона" в центъра на Ботевград

Анкета » коментари (11)

За или Против "Синя зона" в центъра на Ботевград

отговори
За (133)
70% Complete
Против (177)
70% Complete
Необходимо е. В противен случай няма как да се избегне хаосът (41)
70% Complete
Не съм съгласен да плащам, за да има къде да паркирам (39)
70% Complete
Не ме интересува (10)
70% Complete