Четвъртък, 25 Април 2024, 23:08

В Мексико откриха скални рисунки от 6 хил. години

19 Юли 2013, 09:34
(0) (0)
Свят - Актуално
Прочетена: 1031 0


Археолози от Мексико откриха стотици скални рисунки, за които се вярва, че датират отпреди 6 хиляди години. Това е една от най-големите колекции, намирани в района на северно Мексико. Около 500 скали с 8 хиляди издълбани изображения бяха открити в пустинята до щата Коауила в Мексико. В скалните рисунки преобладават концентрични кръгове и линии. Най-вероятно тези изображения представят древен език със символи, който племената, обитавали територията, са използвали. Експертите вярват, че това откритие ще хвърли светлина върху живота на древните жители на пустинята. Херардо Ривас - археолог: "Много важен за тях е бил белоопашатият елен.
 части от скалите могат да се видят изображения на това животно, докато то тича." Археолози претърсват мястото от месец август и досега са открили съдове за готвене, наподобяващи котлони и различни стрели, пише БНТ.
Артефактите показват, че групите, които са живели по тези места са били номади. Археологическият обект е отворен за всички посетители, които искат да научат повече за племената живели по тези земи.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete