Събота, 20 Април 2024, 12:14

В НАЛБ не е на дневен ред анулиране на сезона

23 Април 2020, 20:02
(4) (1)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2715 1


Надеждата за първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол (НАЛБ) за сезон 2019/2020, в което участват и отборите на Балкан Ботевград, Скравена и Форест Бойс Ботевград, е то да завърши благополучно.

Това заяви мениджърът на НАЛБ Мартин Механджиев, от когото потърсихме информация за възможностите за шампионата с оглед на това, че както знаете, първенството в Националната баскетболна лига беше прекратено, а сезонът - анулиран.

В официалния сайт на НАЛБ (https://nalb.bg/) може да бъде открита подробна информация относно случващото се.

Двубоите от първенството на НАЛБ са отложени още от 09.03.2020 година, като все още не се знае кога ще може да бъде възобновен шампионатът.

Междувременно, още през месец Март, стана ясно и че трите отбора, представляващи нашия регион - Балкан Ботевград, Скравена и Форест Бойс Ботевград - продължават участието си в НАЛБ и през следващия сезон. 46 отбора вече са декларирали участието си в НАЛБ и през сезон 2020/2021.

Потърсихме председателя на НАЛБ Мартин Механджиев за коментар по темата относно завършването на настоящия сезон, както и относно представянето на Балкан Ботевград, Скравена и Форест Бойс Ботевград:

"Най-напред благодаря за интереса към НАЛБ!
По отношение на представянето на Балкан Ботевград, Скравена и Форест Бойс Ботевград - смятам, че резултатите и на трите отбора са достатъчно красноречиви. И трите тима спечелиха промоции за по-горна дивизия през миналия сезон. Балкан Ботевград и Форест Бойс Ботевград дори завоюваха златните медали съответно във втора и четвърта дивизия от първенството на НАЛБ, а Скравена направи истински фурор в плейофите в трета дивизия. През настоящия сезон Форест Бойс Ботевград е лидер във временното класиране в трета дивизия и се утвърди като един от основните претенденти за промоция във втора дивизия. Трябва да отчетем и че сезон 2019/2020 е може би най-непредсказуемият в историята на трета дивизия, тъй като силите на отборите са много изравнени, а качеството е изключително високо. При Балкан Ботевград и Скравена този сезон ще бъде по-скоро преходен към по-добри следващи и утвърждаване съответно в първа и втора дивизия от първенството на НАЛБ. Така или иначе трябва да отчетем, че тези 3 отбора, както и всички останали, участващи в НАЛБ, са създадени заради любовта на хората към баскетбола. В този ред на мисли аз лично вярвам, че резултатите трябва да са на заден план. Състезателният характер е нещо страхотно, но най-важното е хората да се забавляват покрай баскетбола, да бъдат заедно и да разширяваме границите на любимата игра.

Относно решението, което предстои да вземем за сезон 2019/2020 - за съжаление на този етап не мога да кажа нищо конкретно. Нямаме търпение да имаме възможността да се върнем в залата, но всяка прогноза от моя страна в момента би звучала несериозно. А аз не желая да изказвам прогнози въз основа на свои желания. Не изказвам свое мнение за това дали и кога ще можем да се върнем в залата, тъй като не съм специалист. В България много хора смятат, че са най-компетентни по всеки един въпрос, но аз не съм сред тях. Надявам се да можем да възобновим шампионата максимално скоро. С мен постоянно се свързват и представители на много от отборите, участващи в НАЛБ. Те също изразяват огромни надежди да възобновим първенството възможно най-скоро. На този етап изчакваме решение на тези, от които зависи продължителността на извънредното положение у нас, както и мерките, с които се съобразяваме. След това ще имаме повече яснота и относно ситуацията в НАЛБ. Към момента не е на дневен ред прекратяване на сезона. Сравнение с Националната баскетболна лига, където първенството е прекратено, е неуместно. Участниците в НАЛБ играят баскетбол за удоволствие и никой не гони финансови или каквито и да е интереси в тази връзка. От гледна точка на рискове подозирам, че те биха съществували и когато хората могат да ходят на работа. Сигурен съм, че скоро трябва да има ясно становище и относно спорта у нас. Ние имаме пълна готовност да се съобразим с всички мерки - дори, ако това означава да завършим първенството без публика. Имаме готовност и да преправим и сгъстим програмата до края на сезона, за да може той да завърши достатъчно преди планирания старт на сезон 2020/2021. Веднага щом има конкретна информация, на база на която да можем да вземем своето решение, ще го направим и ще го обявим. На този етап мога да потвърдя само, че изчакваме да получим такава конкретна информация, както и че към момента прекратяване на сезона (било то със служебен шампион или анулиране на сезона като цяло) не стои на дневен ред.
"

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Април, 01:13

    Браво на нашите момчета!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete