Сряда, 29 Януари 2020, 09:31

В НПГ по КТС се проведе лятното обучение „ИТ кариера“

16 Юли 2019, 14:28
(1) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 859 0


„Обучение за ИТ кариера” е национална програма за подготовка на компютърни специалисти с най-съвременна подготовка, което ги прави готови да започнат работа по специалността веднага след завършване на обучението. Форматът за обучение е по програмиране за ученици от цялата страна за придобиване на професионална квалификация по професия „Приложен програмист“.Обучението в програмата е напълно безплатно, като дори се изплащат транспортни разходи, организира се безплатно настаняване и се осигурява храна.
В страната има само пет учебни центъра : София, Бургас, Русе, Пловдив и Правец. В център Правец (за региона на Западна България) обучението се провежда от НПГ по КТС. Програмата за обучение е тригодишна и в нея се включват ученици от 10-и клас, които продължават да се обучават, докато завършат 12-и клас. Тази година в програмата се обучаваха паралелно два випуска – 10 и 11 клас. Първата седмица на лятната ваканция учениците десетокласници изучаваха курса „Алгоритми и структури от данни” с езика C# и .NET Framework, а единадесетокласниците „Вградени и операционни системи”, където се научиха да конструират системи за „умен дом”, мобилни роботи, медицински апарати… Курсът по „Алгоритми и структури от данни” се преподаваше от д-р инж. Явор Томов от ТУ-София, а „Вградени и операционни системи” от инж. Венцислав Начев и инж. Красимир Илиев от НПГ по КТС. След обучението училището организира лятна производствена практика във “Vivacom”.

В момента тече нов прием за програмата за всички ученици от десети клас. Срокът за кандидатстване e от 01.07.2019 до 10.10.2019 включително. Онлайн регистрационният формуляр за набиране на първокурсници се намира в сайта на националната програма. Приемният тест е съставен от определен брой въпроси, които трябва да се решат за фиксирано време за проверка на общата компетентност на кандидата.Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (3)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

Анкета » коментари (3)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

отговори
Здраве, защото то е най-важното (224)
70% Complete
Пари, че сме заникъде без тях (22)
70% Complete
Любов, за да е по-красив всеки наш ден (18)
70% Complete
Мир по Земята (38)
70% Complete